Almere 29 december 2017
Gemeentelijke buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) die tijdelijk worden ingezet op het busvervoer, mogen daar maar een beperkt aantal taken uitvoeren. Dat laat het Openbaar Ministerie desgevraagd weten.  Burgemeester Franc Weerwind heeft tot de inzet van gemeentelijke boa’s op stadsbussen besloten na aandringen van de gemeenteraad . Dit aangezien busbedrijf Keolis pas vanaf 12 januari kan beschikken over een grote groep eigen boa’s. Zes categorieën De Nederlandse wet maakt bij boa’s onderscheid tussen zes verschillende categorieën . De boa’s van de gemeente vallen onder het domein ‘Openbare Ruimte’, die van busbedrijven onder ‘Openbaar Vervoer’. Bij elke categorie horen eigen regels en bevoegdheden. Burgemeester Weerwind gaf tijdens de raadsvergadering van 22 december aan dat een tijdelijke maatregel van het Openbaar Ministerie het mogelijk maakt om de gemeentelijke boa’s ook bevoegd te maken voor het stadsvervoer. Boa’s controleren geen kaartjes In de praktijk betekent dit dat gemeentelijke boa’s alleen kunnen optreden als het gaat om het handhaven van de openbare orde en veiligheid, zo zegt het OM. “Voor deze vijf specifieke artikelen uit het Besluit Personenvervoer 2000 zijn de boa’s Openbare Ruimte Almere tijdelijk beëdigd. Ze kunnen dus ook in het openbaar vervoer de orde, rust en veiligheid handhaven. Maar het is niet zo dat ze kaartjes gaan controleren.” Niet op de bus Overigens gaf de gemeente donderdag zelf al aan dat de gemeentelijke boa’s niet uit voorzorg op bussen meerijden . Ze worden ingezet rond bushaltes en onderhouden contact met de buschauffeurs. Boa's in ploegendiensten op de bussen mee laten rijden is volgens een woordvoerder niet haalbaar. Dit omdat ze ook op straat hun werk moeten blijven doen. In januari zal de gemeenteraad nogmaals over de ontstane situatie praten. De VVD heeft al aangegeven ontevreden te zijn met hoe de oplossing van de burgemeester nu in de praktijk uitpakt.
Lelystad 29 december 2017
Het Openbaar Ministerie eist vier maanden cel, waarvan één voorwaardelijk, tegen een 28-jarige man die ervan verdacht wordt meerdere verkeersongelukken in Lelystad te hebben veroorzaakt.  In juni 2016 zou de Emmeloorder op zijn scooter een kind hebben aangereden in de Boswijk in Lelystad. Het 8-jarige meisje vloog door de lucht en had een dubbele beenbreuk. Vlak daarvoor was de man met zijn scooter tegen een auto aangebotst, waarbij zijn zwangere vriendin op de grond viel. Daarop sloeg hij op de vlucht. De man bekent de aanrijding met de auto, maar ontkent het kind te hebben aangereden. Hij heeft geen antwoord op de vraag hoe het kan dat bij de auto en bij het meisje identieke brokstukken van zijn blauwwitte scooter zijn gevonden, die ook nog eens op zijn scooter passen. De Emmeloorder had nog eerdere veroordelingen openstaan en reed zonder rijbewijs. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Ens 29 december 2017
Een vriendengroep uit Ens maakt dit jaar weer op oudjaarsdag radio als BuurtzoeperFM .  Vanaf 12 uur 's middags tot 4 uur 's nachts zullen ze radio maken en meerdere bands in hun studio ontvangen. Vorig jaar maakte de vriendengroep als grap ook al radio op oudjaarsdag. Dat werd veel beter beluisterd dan ze zelf hadden verwacht, daarom besloten ze het dit jaar groter aan te pakken. Er is een grotere studio gebouwd en er is een liveprogramma. Zo komt bijvoorbeeld een dweilorkest langs, een trio dat kindermuziek speelt, het Zeebodemkoor en er kan gejamd worden door bands.
Lelystad 29 december 2017
De 43-jarige Lelystedeling die Sandra Goppel om het leven bracht moet een jaar langer in de tbs-kliniek verblijven. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad vrijdag. De rechtbank bepaalde deze zomer dat gecontroleerde resocialisatie op zijn plaats is. Een psychiater oordeelde namelijk dat de Lelystedeling is uitbehandeld en schatte de kans op herhaling als klein in. Het Openbaar Ministerie verzette zich hiertegen en in hoger beroep werd het vonnis van de rechtbank vernietigd. In 1994 stak de man zijn 17-jarige vriendinnetje Sandra dood. Hij verblijft nu al 17 jaar in een tbs-kliniek.
Lelystad 29 december 2017
Een Lelystedeling is veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het in brand steken van zijn woning in de Wold. Hij draaide op 2 september de gasslang los en stichtte zo brand. Zijn stiefzoon lag boven te slapen en werd op het nippertje gered. De rechtbank legde dezelfde straf op als door het Openbaar Ministerie was geëist. De Lelystedeling moet ook 1.500 euro schadevergoeding aan zijn buurvrouw betalen. Hij zei tegen de rechtbank dat hij zich hier niks meer van het voorval kan herinneren. De buurvrouw hoorde de Lelystedeling vaak schreeuwen dat hij het niet meer zag zitten en de gaskraan open zou draaien. Ze trok bij diverse instanties aan de bel, zonder succes. De verdachte kampt met psychische problemen en verloor niet lang voor de brand zijn vrouw. Daar had en heeft hij het erg moeilijk mee. Maar hij heeft geen doodswens, zo benadrukte hij.
Urk 29 december 2017
Een 40-jarige man uit Litouwen is vrijdag in Lelystad vrijgesproken van een poging tot ramkraak op fotografiewinkel CameraNu op Urk. Het Openbaar Ministerie had zelf vrijspraak geëist omdat ze niet kon bewijzen dat de man de dader is. Bij de ramkraak in augustus 2016 werden de ruiten en veiligheidstralies van de winkel met spanbanden uit de zijgevel getrokken. Er werd niets gestolen. De auto waarmee de vernielingen werden aangericht was twee dagen daarvoor gestolen in Amsterdam. Daarvoor kreeg de man een celstraf van 69 dagen. Dat is even lang als zijn voorarrest. Ook moet hij 6.200 euro schadevergoeding betalen voor het stelen van de auto. CameraNu was in 2015 ook al doelwit van een ramkraak. De eigenaar heeft toen de pui verstevigd en extra rolluiken geplaatst.
Flevoland 29 december 2017
Wat moet je doen als je vuurwerk in je oog krijgt? Of wat doe je als er hete olie op je handen terecht komt bij het oliebollen bakken? Het Rode Kruis heeft een overzicht gemaakt van deze en andere veelvoorkomende risico’s rond Oud & Nieuw. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat de meeste Nederlanders namelijk geen idee hebben hoe ze precies moeten handelen.  Spoelen en koelen Bij brandwonden of vuurwerk in het oog is het vooral belangrijk om goed te spoelen. Dat zeggen ze ook bij de spoedpost van het Flevoziekenhuis in Almere. Daar houden ze er rekening mee tijdens de jaarwisseling verschillende vuurwerkslachtoffers te moeten behandelen. “Een vuurwerkwond is eigenlijk een brandwond”, zegt spoedarts Floris Roodheuvel. “Belangrijkste is: eerst koelen en goed spoelen.” Als je dat zo’n 15 tot 20 minuten hebt gedaan kun je het beste contact opnemen met de spoedpost. Extra personeel Tijdens de nacht van Oud & Nieuw is er op de Almeerse spoedpost een extra hulparts paraat en ook een oogarts is aanwezig. Dit zodat mensen met oogletsel direct door een specialist gezien kunnen worden.  De vorige jaarwisseling verliep voor de spoedposten in Flevoland relatief rustig . In totaal 25 mensen moesten zich toen laten behandelen.  Bekijk hier de hele lijst met tips van het Rode Kruis:
Flevoland 29 december 2017
De fotogenieke ijsvogel van fotograaf Rob Dekker heeft onze fotowedstrijd gewonnen. De foto was, samen met vier andere foto's, de meest bekeken foto van het afgelopen jaar op onze Instagrampagina. Op Facebook konden mensen stemmen welke van deze vier foto's het mooist werd gevonden. De foto van de ijsvogel kreeg 209 stemmen. De andere finalisten waren Ben Rademaker, Dennis Boerhout en Herman van Haarlem. Op onze Instagrampagina delen we zo veel mogelijk mooie foto's uit Flevoland. De plaatjes zijn soms van onszelf maar vaak van professionele of amateurfotografen. Rob Dekker wint een waardebon van CameraNU.
Lelystad 29 december 2017
Technisch onderzoek moet uitwijzen wat er met de cruisecontrol van de 25-jarige vrouw uit Dronten aan de hand was in juli 2016. De vrouw was toen betrokken bij een dodelijk ongeval op de A27 bij Almere. Vrijdag diende de zaak voor de rechtbank in Lelystad. Daarnaast worden aanwezige politie-agenten en ambulancepersoneel nog gehoord.  De vrouw uit Dronten had haar cruisecontrol ingesteld op 130 kilometer per uur, daarna viel ze in slaap achter het stuur. Daarbij botste ze op een andere auto met een snelheid van 143 kilometer per uur en belandde een 58-jarige Lelystedeling in de sloot. De man overleefde het ongeval niet.  De politie vond de auto van de man pas een uur later. Hij was toen al overleden. De auto was achter een rietkraag beland en was dus niet zichtbaar. Op 30 maart volgend jaar wordt de zaak inhoudelijk behandeld.
Almere 29 december 2017
De politie in Almere is op zoek naar de eigenaren van een doos met daarin allerlei bloedzakken. In de zakken zat geen echt bloed. Agenten kregen een melding van het cameratoezicht in Almere. Medewerkers daarvan hadden in een steeg de doos zien staan. De inhoud van de zakken rook erg naar alcohol.  Volgens de politie is het 'bijzonder' dat zoiets onbeheerd wordt achtergelaten en wil daarom ook graag met de eigenaar praten.
Almere 29 december 2017
Vrijdag werd bekend dat de voormalige voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie (NP), de Almeerder Frank Giltay, strafrechtelijk wordt vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat ook de echtgenote van Giltay en een ondernemer uit Almere worden gedagvaard. Aan deze aankondiging gaat een lange geschiedenis vooraf. Omroep Flevoland zet de gebeurtenissen op een rijtje.  In juni 2016 legt Giltay zijn functie als voorzitter van de ondernemingsraad neer. Hij is in opspraak gekomen, omdat hij tienduizenden euro's van de politie zou hebben uitgegeven aan snoepreisjes en etentjes bij Almeerse horecagelegenheden. Aangifte Op 12 oktober 2016 wordt bekend dat de korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie aangifte doet bij het OM tegen Giltay, vanwege omstreden uitgaven. De korpschef doet dit op basis van een oriënterend onderzoek, waarbij "onregelmatigheden geconstateerd zijn in de verantwoording van deze bestedingen". Ook een ondernemer die diensten aan de ondernemingsraad heeft geleverd, wordt van strafbare feiten verdacht.  Onderzoek corruptie Ook bedrijven in Almere blijken betrokken te zijn, wordt bekend op 20 januari 2017. De rijksrecherche heeft dan invallen gedaan bij twee Almeerse bedrijven. Ook bij Giltay heeft de politie huiszoeking verricht. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie vermoedt dat de oud-voorzitter zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. De bestedingen waren "niet transparant, in toenemende mate disproportioneel en de verantwoording was onzorgvuldig en onvolledig”.  Onder de bedrijven die meegenomen worden in het strafrechtelijk onderzoek is een boekingsfirma die evenementen organiseerde voor de COR. De rijksrecherche zoekt informatie over valse facturen en over ontoelaatbare contacten tussen Giltay en korpschef Gerard Bouman, die eerder gedwongen werd op te stappen.  Onderneemster eist betaling Op 1 maart jl. blijkt dat Claudia de Jong van De Jong Boekingen uit Almere, een kort geding heeft aangespannen tegen de politie. De vrouw runt het evenementenbureau en wil alsnog tussen de 10 en 20.000 euro betaald krijgen voor twee feesten van de Centrale Ondernemingsraad die zij heeft georganiseerd. Volgens haar advocaat, Geert Iem Roos, worden in de onderzoeken ook enkele betrokken Almeerse ondernemers op de huid gezeten. Zij krijgen het verwijt dat ze zonder kritische vragen te stellen aan exorbitante feesten hebben meegewerkt. Maar volgens de advocaat heeft zijn cliënt naar eer en geweten gehandeld. "Wanneer iemand in een politie-uniform je vraagt om een feest te organiseren, en die persoon wordt ook nog eens gesteund door de korpschef, dan stel je geen vragen. Je denkt dan dat het wel snor zit.'' De politie zegt dat alle openstaande rekeningen in 2015 wel degelijk zijn betaald en heeft "grote twijfels" over de juistheid van de vordering. Extra's Een dag later, op 2 maart, verklaart onderneemster De Jong voor de kortgedingrechter dat er nog rekeningen ter waarde van 18.500 euro openstaan. Dat geld moet de politie betalen voor allerlei extra's die besteld zouden zijn tijdens twee feesten van de COR. Zo zou er last-minute nog een boottochtje geregeld zijn, waar een zangeres voor werd ingevlogen. Ook werden op het allerlaatste moment nog kaarten besteld voor het Kerstcircus in Carré. Verder zouden er voor een speech van Giltay een aantal flessen champagne zijn geregeld. Volgens de politie kloppen de facturen van de Almeerse onderneemster niet. Alles valt veel hoger uit dan van tevoren afgesproken. Ook zouden bedragen dubbel zijn geboekt. Er is volgens de advocaat van de politie sprake van een gegoochel met cijfers en facturen. De rechter stelt voor dat de NP en de onderneemster zelf tot een schikking proberen te komen. Onder ede Advocaat Vincent van der Velde, de advocaat van De Jong Boekingen in Almere, eist op 8 maart dat Giltay onder ede een verklaring moet afgeven over de extra's die hij heeft besteld tijdens feesten van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie. Hieruit blijkt dat beide partijen nog niet tot elkaar zijn gekomen in een schikking. Met het onder ede horen van Giltay hoopt de advocaat boven tafel te krijgen of hij daadwerkelijk opdracht heeft verstrekt voor alle extra's. Zo'n verklaring zou de rechtbank dan nog mee kunnen nemen in de uitspraak. Maar het zou ook kunnen helpen om alsnog een schikking te treffen tussen De Jong Boekingen en de Nationale Politie. Politie hoeft niet te betalen De Haagse rechtbank beslist op 16 maart jl. in een spoedprocedure, aangespannen door de De Jong, dat de politie haar facturen vooralsnog niet hoeft te betalen. Ze heeft volgens de kortgedingrechter onvoldoende bewezen dat de oud-voorzitter van de COR daadwerkelijk opdracht gaf voor de exorbitante uitgaven. Het evenementenbureau voert aan dat hij de opdrachten mondeling aan de organisator doorgaf, soms pas tijdens het feest. Giltay krijgt strafontslag Op 2 september dit jaar wordt bekend dat korpschef Akerboom aan Giltay heeft laten weten dat hij voornemens is hem te ontslaan, in juridische termen 'strafontslag' geheten. Deze aanzegging geeft Giltay de tijd om ertegen in beroep te gaan. Het interne onderzoek is dan inmiddels afgerond, waarbij ook invallen gedaan zijn bij tenminste twee Almeerse bedrijven. Het voornemen van dit strafontslag blijkt uit een vertrouwelijke brief van korpschef Erik Akerboom aan Frank Giltay, waar dagblad NRC inzage in had. Uit de brief blijkt dat Giltay als COR-voorzitter niet alleen geld van de politie gebruikte voor buitensporige feesten, maatpakken en de inhuur van bevriende persoonlijk adviseurs, maar ook dat hij moedwillig zou hebben gefraudeerd. Daarnaast liet hij 198 flessen Prosecco bezorgen bij zijn vrouw. De rekeningen liet hij veranderen en declareerde hij later. Nauwelijks toezicht Tien dagen later wordt duidelijk dat de politietop gebrekkig controle en toezicht gehouden heeft op de uitgaven van de COR. Toenmalig korpschef Gerard Bouman heeft wel waarschuwingen gehad over de verkwistende uitgaven van de voorzitter, maar greep volgens de onderzoekscommissie nauwelijks in. In Almere blijken vooral in het Boathouse en het Harbor House flink wat uitgaven te zijn gedaan.  Ondernemers boos Medio november dit jaar zegt advocaat Vincent van der Velde, die de negen Almeerse ondernemers vertegenwoordigt die zaken deden met Giltay, dat zijn cliënten er 'ingelokt' zijn: "Elke verdachte heeft het recht om te zwijgen, maar deze mensen waren gehoord als getuige. Die getuigenverklaringen blijken gewoon in het strafdossier te zijn gestopt." Eén van de ondernemers, die wel als verdachte gehoord is en naar eigen zeggen ook is afgeluisterd, is Claudia de Jong. Zij is ook nog steeds in een juridische strijd verwikkeld met de politie over de betaling van een factuur van zo'n 20.000 euro.  Definitief ontslag Op 28 december wordt bekend dat Frank Giltay officieel ontslagen is vanwege zeer ernstig plichtsverzuim. Volgens korpschef Erik Akerboom is de Almeerder ‘bij herhaling onverantwoordelijk omgegaan met financiële middelen van de politie’. Een aantal uitgaven is bovendien niet of niet volledig verantwoord. Daarnaast heeft de voormalig voorzitter meerdere interne regels overtreden. Strafrechtelijk vervolgd Vrijdag volgde dus de mededeling van het OM dat Frank Giltay strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Ook zijn echtgenote en een ondernemer uit Almere worden gedagvaard. De rijksrecherche heeft zich tijdens het onderzoek gericht op fraude. De echtgenote van Giltay en de Almeerse ondernemer worden ervan verdacht daaraan te hebben meegewerkt. De officiële tenlastelegging wordt nog voorbereid, waarin staat waarvan de drie officieel verdacht worden.  Ook zijn in het onderzoek nog twee andere ondernemers naar voren gekomen als verdachte, maar zij hoeven zich hoogstwaarschijnlijk niet voor de rechter te verantwoorden. Het OM gaat hen een voorstel doen voor een strafbeschikking. Ook waar zij precies van verdacht worden en om wie het gaat, is nog niet bekend.
Almere 29 december 2017
Een 61-jarige ambtenaar uit Almere moet van de rechter de cel in omdat hij een asielzoeker heeft opgelicht. De Almeerder, die toen bij de gemeente Amsterdam werkte, liet de vluchteling duizenden euro's betalen voor een verblijfsvergunning.  De toenmalig ambtenaar had de asielzoeker wijsgemaakt dat hij tegen betaling een verblijfsvergunning kon regelen. Vrienden van de asielzoeker vertrouwden het niet en stapten naar de politie. Agenten vonden vervolgens in het huis van de Almeerder belastende documenten. Voor de oplichting en valsheid in geschrifte krijgt de Almeerder een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had eerder een werkstraf geëist, maar de rechtbank wil dat de Almeerder de cel in gaat. Dit omdat hij eerder is veroordeeld voor valsheid in geschrifte en omdat hij geen berouw toonde.
Almere 29 december 2017
De Albert Heijn-supermarkt in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten wordt de komende maanden flink verbouwd. Het pand wordt uitgebreid en onder de winkel wordt een parkeergarage geopend. De supermarkt blijft tijdens de verbouwing wel open, maar krijgt tijdelijk een andere ingang. Parkeerkelder ligt er al Volgens een woordvoerder van vastgoedeigenaar Weernekers is het relatief eenvoudig om onder de winkel een parkeergarage te realiseren, omdat de kelder bij de bouw van het winkelpand is al is aangelegd. Er moeten nog wel een ingang en uitgang worden gemaakt. Een aantal plekken op de huidige parkeerplaats moet daarvoor wijken, maar per saldo komen er volgens Weernekers zo'n 50 plekken bij. Parkeerdruk Volgens de pandeigenaar zijn de extra parkeerplekken nodig, omdat de parkeerdruk in de wijk hoog is. In de omgeving van de winkels is bovendien geen andere ruimte om extra parkeerplaatsen aan te leggen. De nieuwe garage is bestemd voor klanten, maar zal vrij toegankelijk zijn. Halverwege volgend jaar hoopt de vastgoedeigenaar klaar te zijn met de verbouwing. In het pand is dan ook een Gall & Gall gemakswinkel gekomen. Juridische strijd Aan de verbouwing is een behoorlijke juridische strijd vooraf gegaan. Concurrent Bun Holding die in Almere ook Albert Heijn-vestigingen runt, stapte vorig jaar naar de rechter om de vergunning voor de verbouwing in Tussen de Vaarten aan te vechten. Volgens Bun zou de winkel van de concurrent door de geplande verbouwing groter worden dan afgesproken. Omwonenden stapten ook naar de rechter, omdat ze vreesden voor een toename van de overlast, door onder meer vrachtauto's die de winkel bevoorraden.
Almere 29 december 2017
De gemeente Almere probeert vrijdag nog met een noodoplossing te komen om weer straatverlichting in de Waterwijk te krijgen. Dat laat een woordvoerder weten.  Het gaat om verlichting in onder meer de Kabeljauwstraat, de Fintstraat en het Inktvisplein, die het volgens bewoners sinds vorige week vrijdag niet meer zou doen. De gemeente zegt sinds 23 december van de kapotte lampen door een kabelbreuk af te weten. Maar door de feestdagen kan de gemeente het nu pas oplossen.
Dronten 29 december 2017
In Dronten bakken meer dan 100 vrijwilligers van de Protestantse Gemeente oliebollen voor het goede doel. Ze pakken het professioneel aan met 3 bakploegen die elkaar afwisselen. In totaal worden er meer dan 20.000 oliebollen gebakken. De opbrengst van de oliebollenactie gaat naar een aantal goede doelen: de Voedselbank Dronten, Stichting Vrienden van de Regenboog Dronten en naar een christelijke organisatie in Uganda. Het is de 11e keer dat de kerk dit organiseert. Normaal gesproken wordt er op 30 december gebakken en een dag later uitgedeeld. Maar omdat 31 december dit jaar op een zondag valt is het oliebollenproject een dag naar voren geschoven.
Almere 29 december 2017
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat Frank Giltay uit Almere strafrechtelijk vervolgen. Hij is oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie. Dat meldt het OM vrijdag . Ook de echtgenote van Giltay en een ondernemer uit Almere worden gedagvaard. Het onderzoek van de rijksrecherche heeft zich gericht op fraude met facturen door de voorzitter van de COR. Zijn echtgenote en de ondernemer worden ervan verdacht daaraan te hebben meegewerkt. Het OM bereidt op dit moment  een tenlastelegging voor. Daarin zal precies worden weergegeven voor welke concrete feiten de verdachten worden vervolgd. Deze tenlastelegging wordt volgende maand verwacht. In het onderzoek zijn nog twee andere ondernemers naar voren gekomen. Zij worden ook verdacht, maar hoeven zich hoogstwaarschijnlijk niet voor de rechter te verantwoorden. Het OM gaat hen een voorstel doen voor een strafbeschikking. Het OM kan geen gevangenisstraf opleggen, maar wel zelf straffen opleggen zoals een boete of taakstraf. Als de ondernemers niet met het voorstel van het OM akkoord gaan, zal een rechter de zaak alsnog beoordelen. Waar zij precies van verdacht worden, is niet bekend.
Flevoland 29 december 2017
Deze laatste week van het jaar blikt Omroep Flevoland terug op opmerkelijk of belangrijk nieuws uit 2017. Vandaag: de Marker Wadden.  Uit het hele land kwamen mensen in maart 2017 naar de Marker Wadden om daar hun stem voor de Tweede Kamer uit te brengen. "Dat heeft de Marker Wadden heel wat bekender gemaakt", zegt Roel Posthoorn. Als projectdirecteur is hij behoorlijk in zijn nopjes. Het water wordt al wat helderder, riet en Lisdodde ontkiemen en watervogels ontdekken de eilanden ook. "We zijn aan een groot avontuur begonnen. Het is heel fijn om te zien dat het langzaam maar zeker aan het lukken is." Roel Posthoorn is blij dat het voorspoedig gaat met de aanleg van de eilandengroep voor de kust van Lelystad. "De contouren van de 5 eilanden zijn nu klaar. Op dit moment gaat het werk gewoon door. We zijn vooral bezig met het inrichten van duinen en wandelpaden op de eilanden." De verwachting is dat het eerste eiland klaar is halverwege 2018. Ergens in september wordt het dan definitief opengesteld voor het publiek.
Flevoland 29 december 2017
Er is weer van alles te beleven tijdens dit laatste weekend van 2017. Je kunt namelijk gaan schaatsen, naar Batavialand en naar een heus kerstcircus! Nog geen plannen op Nieuwjaarsdag? Ook de uitgaanstips voor maandag staan in deze agenda!  Zaterdag  Schaatsen in De Koploper Lelystad - Badweg 21 12:30 tot 16:30 uur Open middag 'Hoop voor Emmeloord' met oliebollen Emmeloord - buurthuis ‘Espelervaart’ - Atlantischestraat 18 14.00 tot 19.00 uur  Oudejaars Pubquiz 2017 The Wizards - Agorahof 1 in Lelystad  15.00 tot 18.00 uur Zondag Rondleiding door tentoonstelling Once more, with feeling Almere - KAF EXPO, Esplanade 10 15:00 tot 15:30 uur  Nieuwjaarsdag Nieuwjaarsduik Almere Surfstrand Almere Haven 12.00 uur Nieuwjaarsduik Nagele Schokkerhaven bij Nagele 12.00 uur  Nieuwjaarsduik Urk Strand Urk 12.00 uur Unicum en Gemeente Lelystad spelen Nieuwjaarswedstrijd Sportpark Schouw in Lelystad 14.00 uur Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde Strand nabij Kaap Flevo  14.00 uur Nieuwjaarsconcert Apollo Ensemble Het Anker Lelystad 16.00 uur Hele weekend Kerstvakantie in Batavialand Lelystad -Oostvaardersdijk 01-09 10:00 tot 17:00 uur  Kerstcircus Almere! Almere - Rio de Janeiroplein 16:00 tot 17:30 uur Arrangement Fotopuzzeltocht op Stadslandgoed de Kemphaan Almere - buitencentrum Almeerderhout - Kemphaanlaan 4 10:00 tot 17:00 uur Brandweer LEGO en schaatsen in de Kerstvakantie! Almere - Schipperplein 4 11:00 tot 17:00 uur Winterse sport- en spelactiviteiten Lelystad - Badweg 21 10:30 tot 15:00 uur
Almere 29 december 2017
Eén van de twee 15-jarige jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Almere, blijft 30 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank bepaald. De andere jongen blijft wel verdachte, maar mag het onderzoek thuis afwachten. Wel moet hij aan strikte voorwaarden voldoen. Zo staat hij onder toezicht van de jeugdreclassering en mag hij geen contact hebben met de nabestaanden van het slachtoffer. De twee Almeerse jongens worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij bij het Pirellipad in Almere. Daarbij kwam een eveneens 15-jarige jongen om het leven. De steekpartij was twee weken geleden langs de busbaan bij de Tweede Pirellibrug in de Bouwmeesterbuurt. Wat de aanleiding was, is nog niet bekend.
Flevoland 29 december 2017
Van de Flevolandse gemeenten vonden in Zeewolde tijdens de vorige jaarwisseling gemiddeld de meeste incidenten plaats. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Het gaat om incidenten met vuurwerk, vernielingen, brandstichting of mishandeling.  Per 10.000 inwoners vonden er 6,7 incidenten plaats. Op Urk slechts 1. In absolute aantallen staat Almere bovenaan. Daar waren 56 incidenten, maar per 10.000 inwoners zijn dat er 2,8.  Landelijk vormt vuurwerk steevast het grootste probleem tijdens oudejaarsnacht, gevolgd door vernieling en mishandeling.
Hemingway komt tot leven in Lelystad-Haven
En nu is het dicht?
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Jan Terlouw heeft dit maanden geleden al aangekondigd.Net als De P.v.d.A met Sharon Dijksma en recent Eppo Bruins v.d C.U. Feit: sinds de bouw van flutvliegveld L'stad stijgt de werkloosheid in...
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Daar zal hij ook echt van schrikken.
Tiny houses wellicht in Emmeloord
Als je zo'n hokkie koopt voor minimaal € 125.000 heb je geld teveel of je bent niet goed wijs. In de USA kost zo'n hokkie ongeveer $10.000 kant en klaar geplaatst.
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Eerst maar eens zien of hij daar dan ook blijft wonen, hè? Misschien moet iemand hem dat eens vragen.
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Juist. Bij dit soort politici gaat het niet om wat ze zeggen en suggereren, maar om wat ze niet zeggen. En inderdaad, de bewoners rondom Schiphol roeren zich inmiddels ook, en dat zijn veel meer po...
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Snel legaliseren, dan kan de politie weer echt aan het werk.
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Pechtold, die riep voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer toch ook dat de provincies Flevoland en Zeeland wel opgeheven mochten worden, omdat ze niets te doen hebben? Horen we hem daar nog over?...
Burgemeester: geen toestemming om woning binnen te treden
Dus als je niet betaald mag je gewoon blijven zitten? Dan kan iedereen wel stoppen met zijn hypotheek te betalen. Ik vind het compleet kansloos dat mensen dit "toppie" vinden.
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Misschien omdat de agenten iets eerder op de hoogte zijn?? Kip.. Ei.. Goede actie!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer