Swifterbant 30 december 2017
Kerkgebouw De Hoeksteen in Swifterbant is zondag tussen 12 en 13 uur geopend voor inwoners van het dorp die behoefte hebben aan gesprekken met elkaar of met Slachtofferhulp. Zaterdagavond was het kerkgebouw ook enkele uren open. Dit in verband met het fatale vuurwerkongeluk dat zaterdag gebeurde aan de Vogelwikke. Ook zullen medewerkers van Slachtofferhulp huisbezoeken uitvoeren voor mensen die niet in staat zijn naar De Hoeksteen te komen.  De politie maakte zaterdagavond bekend dat het slachtoffer een man van 39 is uit Swifterbant. Vermoedelijk ging het om illegaal vuurwerk, aldus de politie. Volgens burgemeester Aat de Jonge van de gemeente Dronten, waar Swifterbant onder valt, waren de echtgenote en twee kinderen van de man bij het ongeval aanwezig. Zij raakten niet gewond. De Jonge heeft met veel buurtbewoners gesproken. Volgens de burgemeester zal de jaarwisseling nooit meer hetzelfde zijn voor veel inwoners van het dorp. De burgemeester is zelf ook erg aangeslagen.  ​De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar. ​
Swifterbant 30 december 2017
Bij een ongeluk met vuurwerk aan de Vogelwikke in Swifterbant is een dode gevallen. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is een man van 39 jaar uit het dorp. Meerdere mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. Er waren twee jonge kinderen bij het incident aanwezig, zij zijn nagekeken in de ambulance. Ze waren fysiek in orde. Over wat voor vuurwerk er is afgestoken kan de politie nog niks zeggen.
Almere 30 december 2017
Een aantal woonwinkels in het Almeerse winkelcentrum DoeMere en het nabijgelegen WoonDôme is al zo'n anderhalve week dicht. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom ze de deuren gesloten houden.   Het gaat onder andere om Superkeukens en ProfijtMeubel, gevestigd in DoeMere. En om de winkels in het nabijgelegen WoonDôme, zoals VT Wonen en Pronto. Klanten spreken op Facebook hun zorgen uit over bestelde producten. Sommige mensen deden een aanbetaling en vrezen nu dat de goederen niet geleverd worden. 'Juridisch probleem' Op de deur hangt een briefje waarop staat dat er 'vanwege een juridisch probleem met een derde partij een uitlever- en verkoopverbod is opgelegd.' De winkel maakt excuses voor het ongemak en schrijft druk doende te zijn om dit geschil tot een goed einde te brengen.  De voorzitter van de winkeliersvereniging van DoeMere, Lotte Kingma, weet niet waarom de winkels dicht zijn en of ze weer open gaan. Er zouden zo'n tien personeelsleden werken. De IMG Groep, het bedrijf achter de woonwinkels, heeft nog niet gereageerd op de sluitingen.
Flevoland 30 december 2017
Staatsbosbeheer roept op om tijdens de jaarwisseling geen wensballonnen op te laten. De ballonnen zijn niet verboden, maar kunnen wel gevaarlijk zijn. Vooral voor de Oostvaardersplassen, daar kan bijvoorbeeld in droog en dood riet makkelijk brand ontstaan door het vlammetje in de ballon. Ook raken dieren snel in de stress. "Door de knallen van vuurwerk zijn de dieren in de Oostvaardersplassen al wel een beetje gestresst," vertelt boswachter Jan Griekspoor. "En als er dan ook nog zo'n wensballon met een klein vuurtje aan de onderkant dichtbij komt, kunnen de dieren rare dingen gaan doen."  Ook kan zo'n ballon aan de poot van bijvoorbeeld een vogel blijven hangen. Daarom gaan boswachters op 1 of 2 januari het natuurgebied doorzoeken . Eerdere jaren hebben ze ruim 200 ballonnen gevonden. "Het wordt elk jaar al wel iets minder, maar we hopen toch dit jaar bijna niks te vinden," zegt Griekspoor.  De wensballon wordt vaak opgelaten omdat het volgens sommige geloofsovertuigingen geluk brengt. De ballon wordt aan de onderkant aangestoken en door de warme lucht gaat de ballon vliegen.
Biddinghuizen 30 december 2017
Bij een inbraak bij de Kruidvat aan de Baan in Biddinghuizen zijn zaterdagochtend sigaretten buitgemaakt.  De politie meldt op Facebook  dat de vluchtende inbrekers er op fietsen vandoor gingen. Eén van de fietsen werd tijdens de vlucht achtergelaten op het Plein en bleek gestolen te zijn. De eigenaresse meldde zich via Facebook en heeft haar rijwiel inmiddels terug.  De politie heeft nog geen verdachte aangehouden en vraagt om mensen die rond 4.20 uur iets gezien hebben zich te melden.
Almere 30 december 2017
De Almeerse stadsreiniging heeft er de handen vol aan; het afsluiten van de vuilnisbakken op straat. Elk jaar rond de jaarwisseling worden honderden bovengrondse en ondergrondse afvalcontainers afgesloten om schade door vuurwerk te voorkomen. Een team van medewerkers is er twee dagen druk mee. De bovengrondse containers sluiten ze af met een stalen plaat. Bij de ondergrondse containers wordt de stalen kiepbak op slot gedraaid.  'Zonde van het gemeenschapsgeld' Ondanks alle voorzorgsmaatregelen worden elk jaar nog zo'n vijf of zes containers verwoest door vuurwerk, zegt Gerzon Chandler van de gemeentereiniging Almere. 'Eén ondergrondse container kost ongeveer vijfduizend euro en dat is echt jammer van het gemeenschapsgeld'.  Als enkel de bovenkant van de container beschadigd raakt, kost dat volgens Chandler nog steeds 2500 euro. Daar komt bij dat de brandweer er ook voor moet uitrukken. De gemeentereiniging sluit ongeveer 400 ondergrondse containers en zo'n 300 bovengrondse containers af. De bakken gaan op 2 januari weer open.
Almere 30 december 2017
De noodoplossing om weer straatverlichting in de Waterwijk te krijgen werkt. De lampen branden weer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.  Het gaat om verlichting in onder meer de Kabeljauwstraat, de Fintstraat en het Inktvisplein, die volgens bewoners een week niet werkte. De gemeente zegt sinds 23 december van de kapotte lampen door een kabelbreuk af te weten. Maar door de feestdagen kan de gemeente het nu pas oplossen. Voor 10 januari is er een definitieve oplossing.
Almere 30 december 2017
Muziekwinkel Max Guitar Store verhuist volgende maand van het Almeerse bedrijventerrein Gooisekant naar het centrum van Utrecht. De winkel vestigde zich ruim 15 jaar geleden onder de naam Nederland Muziek aan de Radioweg en was jarenlang de enige winkel voor gitaren, drumstellen en keyboards in Flevoland. Dat Max Guitars nu uit Almere vertrekt, heeft volgens een woordvoerder van de winkel alles te maken met de veranderde handel in muziekinstrumenten. De markt voor muziekinstrumenten wordt tegenwoordig gedomineerd door enkele grote Europese webshops. Zelfstandige winkels kunnen alleen nog overleven als ze zich specialiseren. Max Guitars heeft zich toegelegd op de verkoop van bijzondere en kwalitatief betere gitaren. Op zoek naar 'funshoppers' "Wij denken dat we met ons soort instrumenten beter in een stad kunnen zitten waar mensen komen 'funshoppen'. Een plek waar mensen eerst een mooie broek en een LP gaan kopen en ze daarna ook nog even bij ons binnenwandelen. De huidige locatie op een bedrijventerrein leent zich daar niet zo voor", legt de woordvoerder van de winkel uit. Het pand aan de Radioweg was volgens hem ook wat te groot geworden.  Omdat Max Guitars zo weinig mogelijk spullen wil verhuizen, gaat de Almeerse winkelvoorraad met korting weg. Omdat het bedrijf onder dezelfde naam doorgaat, blijven garantie en service op verkochte artikelen gewoon geldig.
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Heerlijk he die beunhaas Bulgaren heb er jaren geleden tegen over moeten wonen.ze gingen binnen een half jaar van een erg oude transporter naar een bijna nieuwe vw met dewalt machines erin. Kortom ...
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Als "fietser" is het moeilijk om je afval te storten ! Erg steil !! Het is echt op auto's berekend ! Wij hebben namelijk geen auto !!
Zonnepanelen losgeraakt bij topsporthal
Hopelijk is er geen kwik vrijgekomen van deze milieuvriendelijke panelen.
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Prachtig, maar waarom niet ook huisvuil inzamelen.
"Fraude met koeien schaadt de sector"
De boel belazeren en dat met een ChristenUnie minister op landbouw, dat is gelijk aan vloeken in de kerk.
Dunkirk genomineerd voor acht Oscars
Het was dat het geluid snoeihard stond, anders zou ik slaap gevallen zijn. Matige film!
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
Vreemd, deze lui hebben blijkbaar niks anders om trots op te zijn, dan die Hollanders van toen.
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Gaan de actiegroepen die tegen het vliegveld Lelystad zijn nu ook demonstreren voor de basis Volkel en kazerne in Roosendaal ?
Versjes uit poesiealbum zorgen voor emotie
Wat mooi Loes. Altijd als ik langs die plek rijd moet ik aan Wilma denken!
'Lelystad Airport niet afdoende om Schiphol te ontlasten'
Er zullen wel wat werklozen aan het werk komen. Maar aangezien Lelystad in de top 5 staat van meest criminele steden, dan denk ik niet dat iedereen door de screening gaat komen. En de luchthaven...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer