SP grote winnaar, PvdA verliest fors

Do 8 maart 2007 | 0:00 Donderdag 8 maart 2007 | 0:00
De Socialistische Partij is de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen in onze provincie. De SP kreeg 14 procent van de Flevolandse stemmen en krijgt daarmee 6 zetels in Provinciale Staten. De VVD is de grootste partij geworden in Flevoland met 9 zetels, dankzij verlies van de Partij van de Arbeid.

De sociaal-democraten verloren bijna zes procent van de stemmen en komen uit op 17 procent. Dat is goed voor 7 zetels. Het CDA is de tweede partij van Flevoland met 8 zetels, maar verliest wel licht. Wel was er winst voor de ChristenUnie. Die partij krijgt 5 zetels. Verlies voor GroenLinks, de partij houdt 5,5 procent van de kiezers over en krijgt daar 2 zetels voor.

D66 verdwijnt uit Provinciale Staten, de democraten kregen niet voldoende stemmen voor een zetel. De SGP bleef stabiel met 3,5 procent. Nieuwkomer de Partij voor de Dieren wist 3,2 procent van de Flevolanders naar zich toe te trekken en krijgt 1 zetel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel