Nieuwe verhoren in Deventermoordzaak

LELYSTAD • Di 20 maart 2007 | 0:00 • Dinsdag 20 maart 2007 | 0:00
Twee politiemensen die in 1999 onderzoek hebben gedaan naar de Deventer Moordzaak, moeten door de Hoge Raad worden gehoord. Pas dan kan duidelijk worden of de zaak tegen Lelystedeling Ernest Louwes eventueel heropend kan worden. Dat blijkt uit een advies van de Advocaat Generaal aan de Hoge Raad.

Het advies volgt op het herzieningsverzoek dat was ingediend door de advocaat van Louwes, Geert Jan Knoops. De agenten moeten verklaren waarom zij een getuigenis van een begraafplaatsbeheerder niet hebben opgenomen. De beheerder is er stellig van overtuigd dat hij met iemand heeft gesproken die details over de moord vertelde, terwijl de politie nog niet eens het stoffelijk overschot had gevonden.

Zodra de agenten gehoord zijn kan de Hoge Raad oordelen of de zaak van Louwes overgedaan moet worden. De Advocaat Generaal heeft andere argumenten die pleitten in het voordeel van Louwes van tafel geveegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel