'Dokter Jansen kan niet zelfstandig'

Do 29 maart 2007 | 0:00 Donderdag 29 maart 2007 | 0:00
Er is geen toekomst voor een zelfstandig Dokter Jansenziekenhuis in Emmeloord met vier volwaardige basisspecialismen. Dat concludeert adviesbureau KPMG in een rapport, dat donderdagmiddag in Emmeloord is gepresenteerd.

Het rapport is gemaakt in opdracht van de gemeenteraden van Noordoostpolder en Urk. Die wilden een eigen onderzoek, omdat de raadsleden twijfelden aan de uitkomsten van een studie van het ziekenhuis zelf. Daarin stond al dat het Dokter Jansenziekenhuis geen zelfstandige toekomst heeft. Volgens het rapport van KPMG kan de zorg in Noordoostpolder en Urk alleen worden verbeterd, als het Dokter Jansenziekenhuis zich losmaakt van de IJsselmeerziekenhuizen. Het zou in zee moeten gaan met een ander ziekenhuis of met private investeerders.

De Stuurgroep Ziekenhuis van de twee gemeenteraden wil dat KPMG dit nader onderzoekt. De gemeenteraden van Noordoostpolder en Urk praten in april over het rapport.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel