Almere wuift kritiek ondernemers weg

Za 7 april 2007 | 0:00 Zaterdag 7 april 2007 | 0:00
De gemeente Almere is niet medeverantwoordelijk voor de financiële problemen van de winkeliers in het Stadshart. Dat zegt wethouder Henk Smeeman, in reactie op een brandbrief van veertig ondernemers.

Zij zeggen dat het water ze tot aan de lippen is gestegen en dat heeft volgens de middenstanders deels te maken met een gebrek aan daadkracht bij de gemeente. Volgens Smeeman doet de gemeente er juist alles aan om het winkelgebied zo snel mogelijk op orde te krijgen en maken aanloopverliezen nu eenmaal onderdeel uit van het ondernemersrisico.

De ondernemers vinden dat de gemeente het Almeerse stadshart aantrekkelijker moet maken. Zij denken daarbij aan gratis parkeren, het bouwtempo opvoeren en het aankleden van de openbare ruimte. De directeur van de Mediamarkt - die de brief ook heeft ondertekend - benadrukt dat als het aantal koopzondagen wordt beperkt de financiële malaise alleen maar verder zal toenemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel