Dubbelrol dijkgraaf bij aanleg van windmolenpark

Flevoland 29 juli 2011
Henk Tiesinga

Dijkgraaf Henk Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland heeft wel degelijk een dubbelrol gespeeld in de discussie rond de realisering van een groot windmolenpark bij Noordoostpolder en Urk. Tiesinga zou alleen technisch voorzitter zijn geweest van de koepel windenergie Noordoostpolder, die het grootste windmolenpark van Nederland wil bouwen. Naar nu blijkt heeft Tiesinga de belangen van de koepel ook behartigd in onderhandeling met het Rijk en de provincie. Dat blijkt allemaal uit de notulen die Omroep Flevoland heeft opgevraagd.


Uit de notulen blijkt dat Tiesinga de enige vertegenwoordiger van de windkoepel was in het overleg om te komen tot een snelle realisering van het park. Tiesinga gaat tijdens de vergaderingen inhoudelijk in op de aanleg van de windmolens en adviseert namens de koepel windenergie de verschillende overheden.


Het Waterschap benadrukt vrijdag nogmaals dat hij zich niet heeft bemoeid met de daar aangevraagde vergunningen. Dijkgraaf Tiesinga zelf is met vakantie en kan niet reageren

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer