Culinair journalist verkoopt ijs via de post
De Almeerse culinair journalist Gerrit Jan Groothedde verkoopt ijs dat per post wordt verstuurd. Het gaat om Margarita-ijs, dat hetzelfde recept heeft als een Margarita-cocktail.
Omdat er alcohol in verwerkt is, moet het veel kouder gemaakt worden dan normaal ijs. Bij de productie wordt de lekkernij afgekoeld tot zeventig graden onder nul. Supermarkten zijn niet ingericht voor dergelijke producten.
Het ijs kan na verzending per post pas een dag later worden gegeten. Eerst moet het in de vriezer opwarmen tot -18. Een liter ijs kost dertig euro, desondanks is er volgens de maker veel belangstelling voor.
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
recent nieuws
-
Gemeente hakt knoop door: geen nieuwe gokhal in Zeewolde
ZEEWOLDE • Do 28 maart • Donderdag 28 maartEr mag geen nieuwe gokhal komen in Zeewolde. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Sinds 2009 mocht er één locatie zijn in de gemeente met een vergunning voor speelautomaten, maar dat is...
-
Partycentrum ruilt grond met gemeente Urk en kan daardoor hotel ontwikkelen
URK • Do 28 maart • Donderdag 28 maartDe Koningshof Party & Events op Urk heeft grond geruild met de gemeente en kan daardoor aan de slag gaan om een hotel te realiseren aan de Staartweg. Dat maakte wethouder Nathanaël Middelkoop dond...
-
Geen 1 aprilgrap: Er staat écht een 33 meter hoog reuzenrad bij Batavia Stad
LELYSTAD • Do 28 maart • Donderdag 28 maartOp Facebook dachten mensen dat het om een 1 aprilgrap ging, maar er staat écht een gigantisch reuzenrad op het Bataviaplein bij Batavia Stad. Het rad is 33 meter hoog, een meter hoger dan bijvoorbeeld...