Donderdag landelijke staking in het busvervoer

Your browser doesn't support HTML5 video.

In het hele land rijden donderdag geen of minder streek- en stadsbussen en regionale treinen als gevolg van een staking. Dat hebben de vakbonden dinsdag laten weten, nog voordat een ultimatum dat zij aan de werkgevers hadden gesteld was verlopen.

De bonden hadden de werkgevers tot dinsdag 12 uur de tijd gegeven om op hun eisen voor een nieuwe cao in te gaan. Ook willen ze dat vervoersbedrijven de werkdruk voor chauffeurs verlichten.

Dinsdagmorgen werd bekend dat de werkgevers graag opnieuw om de tafel wilden met de bonden, om zo een staking te voorkomen. De bonden lieten toen weten daar weinig van te verwachten, omdat de werkgevers bij eerdere gesprekken geen enkele toezegging wilden doen. Om die reden hebben de bonden dinsdag rond 11 uur al besloten de 24-uursstaking door te laten gaan.

Reactie vervoersbedrijven
Volgens de busvervoerders is de aankondiging van de staking vooral erg vervelend voor reizigers. Hoewel pas donderdagmorgen exact duidelijk wordt hoeveel chauffeurs aan de staking meedoen, moeten reizigers er volgens de vervoerders rekening mee houden dat er die dag geen bussen rijden.
 
De werkgevers zeggen nog steeds onderhandelingsruimte te zien en benadrukken dat de uitnodiging om verder te praten blijft bestaan. In de tussentijd gaat de vervoerder de reizigers zo goed mogelijk informeren over de gevolgen van de staking en alternatieve vervoersmogelijkheden.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer