advertentie

NIEUWE TV-PROGRAMMA’S BIJ OMROEP FLEVOLAND: VERBORGEN MUSEUMSCHATTEN EN PITSTOP IN DE POLDER. 

Omroep Flevoland zendt twee nieuwe televisieprogramma’s uit: Verborgen Museumschattenen Pitstop in de Polder. Het programma Verborgen Museumschattenvertelt het verhaal van museumstukken die zelden of nooit eerder aan het publiek zijn getoond. Pitstop in de Polder is het nieuwe ‘raceprogramma’ van Omroep Flevoland. 

Verborgen Museumschatten 

Elke dinsdag presenteert presentatrice Nadya Sewradj verborgen museumschatten. Dat doet ze bij drie Flevolandse musea: P!T in Almere, Aviodrome in Lelystad en het Nieuw Land, eveneens in Lelystad. Uitzending: dinsdag 17.15 uur, elk uur herhaling.

Alle uitgezonden afleveringen zijn hier te bekijken: Verborgen Museumschatten

Aflevering 1 (1 september 2015) P!T Almere

Presentatrice Nadya Sewradj bekijkt in het geheime depot van P!T enkele verborgen museumschatten waar een vreemd verhaal bij hoort. Zowel een bizar moordwapen uit Indonesië als een fraai maar curieus geweer krijgt Nadya in handen.

 

Aflevering 2  (8 september 2015) P!T Almere

Deze week is presentatrice Nadya Sewradj weer terug bij P!T in Almere. Nu bekijkt ze samen met conservator Jos Breukers het oudste politie-uniform van Nederland en een politievoertuig dat zo groot is dat het niet in het museum past.

 

Aflevering 3  (15 september 2015) Aviodrome Lelystad

Welk museum bewaart prachtige antieke vliegtuigen maar heeft ook een heuse Boeing 747 staan? Dat is natuurlijk Aviodrome in Lelystad. Presentatrice Nadya Sewradj bekijkt in de hangar van Aviodrome enkele verborgen museumschatten en neemt onder meer een kijkje in de cockpit van het beroemde vliegtuig de Uiver.

 

Aflevering 4  (22 september 2015) Aviodrome Lelystad

Presentatrice Nadya Sewradj is deze week weer terug bij Aviodrome. Ze komt bijzondere verborgen museumschatten tegen van een beroemde piloot wiens leven leest als een avonturenroman, maar treft op een zolder ook de restanten aan van een uniek KLM vliegtuig dat opgediept is uit de jungle van Venezuela.

 

Aflevering 5  (29 september 2015) Nieuw Land Erfgoed centrum, Lelystad

Deze week is Presentatrice Nadya Sewradj op zoek naar verborgen museumschatten in het museum van Nieuw Land Erfgoed centrum in Lelystad.  En dankzij ons ingepolderde landschap liggen de unieke archeologische vondsten soms letterlijk voor het oprapen.

 

Aflevering 6  (29 september 2015) Nieuw Land Erfgoed centrum, Lelystad

Nadya Sewradj is deze week weer terug bij Nieuw Land Erfgoed centrum in Lelystad. Ze neemt een kijkje voor, maar vooral ook achter de schermen van dit museum annex archief. Sommige kunstschatten zijn ook heel leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat Flevoland voordat het ingepolderd werd, al eerder land was?

 

 

Pitstop in de Polder

Elke donderdag worden er diverse gepassioneerde Flevolandse racers geportretteerd in het nieuwe programma Pitstop in de Polder.Van karten, motorcross, autocross tot aan oldtimers, alle vormen van racen komen voorbij. Uitzending: donderdag 17.15 uur, elk uur herhaling Hier een overzicht van de inhoud van de verschillende afleveringen.

Alle uitgezonden afleveringen zijn hier te bekijken: Pitstop in de polder

 Aflevering 1: 3 september

Deze aflevering speelt zich in zijn geheel af op de kartbaan in Lelystad.

 

Aflevering 2: 10 september                                   

Pitstop in de Polder volgt vandaag Sebastiaan uit Lelystad, een enorme stockcarfan. Sterker nog: hij werkt zelfs op het circuit! Als deze jongen geen kampioen wordt, dan weten wij het ook niet meer. Maar gaat het hem lukken?

                                                                      

Aflevering 3: 17 september                                                               

De Pitstop in de Polder houden we vandaag op de motorcrossbaan in Lelystad. De modder vliegt om je oren en het geluid van de motoren knalt door je trommelvliezen. Joey uit Biddinghuizen staat al sinds zijn vierde op het circuit en hij wil maar één ding: winnen.

                                                                      

Aflevering 4: 24 september                                             

Rijden in een klassieke formuleauto uit 1971, wie droomt daar nou niet van? We volgen in Pitstop in de Polder een geluksvogel die zijn jongensdroom waar heeft gemaakt en niets liever doet dan door onze provincie te touren, samen met zijn vrienden.  Voor niet iedereen is het genieten op het Midland Ciruit in Lelystad, wanneer één van de auto’s een flinke crash maakt.

                                                                      

Aflevering 5: 1 oktober

Eén van de meest populaire autosporten in Flevoland is natuurlijk autocross. Elke zomer worden in verschillende gemeenten in de provincie wedstrijden gehouden. In Pitstop in de Polder volgen we Tonnis, een beginneling die nog even moet wennen aan de regels. Net op tijd krijgt hij zijn auto in orde. Hoe hard gaat onze racer uit Biddinghuizen straks door de bocht?

                                                                      

Aflevering 6: 8 oktober                                  

De racewereld is een mannenwereld, of toch niet? Larissa, een meisje met lange blonde haren uit Marknesse, laat zien wat echt racen is. Ze rijdt er iedereen uit, maar dan gebeurt er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Daarnaast volgen we ook Richard en Ron uit Dronten die twee brommers aan elkaar hebben gelast en daarmee gaan racen. Gaat dat goed?

                                                                      

Aflevering 7: 15 oktober

Bij een vader­- en dochterband denk je niet snel aan kartracen. Dit duo woont niet zo ver van Lelystad vandaan en denkt in kilometertellers en brandend rubber. Vlak voor de start beginnen ze te twijfelen: is hun kart wel snel genoeg om het tempo bij te houden, of gooien ze de handdoek in de ring? Hoe brengen ze het er vanaf tijdens de wedstrijd?

                                                                      

Aflevering 8: 22 oktober                                                            

De meesten zijn niet vooruit te branden op de snelweg, maar deze opa knalt door de geluidsbarrière. Dat doet hij al vijftig jaar en zelfs vanaf het begin van het bestaan al op het Midland Circuit. Een bijzondere man dus; half Lelystad heeft hem inmiddels de ene na de andere race in de BMWklasse zien winnen. Hij is nog net geen 80 jaar en wil vandaag weer dolgraag aan zijn kleinzoon graag laten zien wat hij kan.

                                                                      

Aflevering 9: 29 oktober

Susette traint zo vaak als ze maar kan op het terrein van MC Flevoland want ze heeft een grote wens: een professionele carrière als motorcrosser. Daarvoor zet ze alles opzij, gaat ze wat minder vaak stappen dan haar leeftijdsgenoten en eet ze gezond. Maar dan gaat het goed mis.

                                                                      

Aflevering 10: 5 november                                                          

Jan traint al sinds zijn jeugd in Lelystad. Tien jaar geleden verloor hij zijn vader in een stockcar formule 1 race, dus hij kent de gevaren van de sport maar al te goed. Toch moet hij er niet aan denken om zijn auto in de schuur te laten staan. Vanavond gaat hij weer de racebaan op.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer