Almere 23 januari 2018
Almere City FC is bezig met de komst van NEC-doelman Joshua Smits. De beide clubs zijn met elkaar in gesprek over de overgang van de 25-jarige Smits. De geboren Nijmegenaar begon het seizoen als eerste keeper in Nijmegen, maar verloor in september zijn basisplaats aan de Fransman Joris Delle. In november brak de keeper zijn linker onderarm. Sinds deze maand kan hij weer trainen. Pistoor naar De Dijk De Almeerders zijn op zoek naar een nieuwe doelman, omdat tweede keeper Roy Pistoor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan ASV De Dijk uit Amsterdam. Die club komt uit in de tweede divisie. Almere City heeft met Chiel Kramer en Mike Grim nog twee doelmannen in de selectie. Afgelopen vrijdag speelden beide clubs nog tegen elkaar voor de competitie. Almere City won dat duel met 3-2.
Lelystad 23 januari 2018
Marathonschaatsster Anneleen Zijl uit Lelystad kijkt uit naar komende zaterdag, als het Open Nederlands Kampioenschap op het programma staat op de Weissensee in Oostenrijk. Het wordt voor Zijl de eerste keer dat ze bij de A-rijders van start gaat. Het ONK gaat over 80 kilometer. Zijl denkt dat ze beter tot haar recht komt op een lange afstand, omdat ze geen sprinter is. Naast de schaatsster uit Lelystad komt ook Demi van Benthem uit Ens in actie. De vrouwen starten om 9 uur 's ochtends. De mannenwedstrijd gaat over 100 kilometer en begint om 12 uur.
Lelystad 22 januari 2018
Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad hoopt dit seizoen een medaille te winnen tijdens het WK. Voor Badloe begint dinsdag het surfseizoen met World Cup-wedstrijden in het Amerikaanse Miami. Ook Lilian de Geus uit Almere is daar actief. De eerste wedstrijden in de Verenigde Staten worden door Badloe gezien als graadmeter om te zien hoe hij uit de winterperiode is gekomen, die in het teken stond van herstel en rust. Badloe werkte onder meer een trainingsstage af in het Spaanse Alicante. De Lelystedeling traint vaak samen met Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Zij behoren, net als De Geus, tot de kernploeg van het Watersportverbond.  De World Cup wedstrijden zijn een aanloop naar het WK in augustus in het Deense Aarhus. Badloe wil daar pieken en een medaille winnen in de prestigieuze RS:X-klasse. Vorig seizoen eindigde de Lelystedeling als dertiende tijdens de eindronde.
Lelystad 22 januari 2018
Darter Co Stompé uit Lelystad maakt toch niet zijn rentree als actief speler bij dartbond PDC. Dat blijkt uit de deelnemerslijst die de bond heeft gepubliceerd.  Eerder kondigde de Lelystedeling nog aan zijn rentree te willen maken in het profcircuit en mee te willen doen aan de Challenge Tour en de European Tour Qualifiers. Stompé zou daarvoor echter eigenlijk afgelopen dagen al moeten aantreden tijdens de zogenaamde 'Qualifying School' in het Duitse Hildesheim. Stompé besloot echter toch af te zien van zijn plannen: “Ik had er helaas toch geen tijd voor. Ik had al de nodige demo’s staan en bovendien heb ik op het moment veel andere dingen aan mijn hoofd”, laat Stompé weten aan Dartinfo . Het is niet duidelijk of 'The Matchstick', zoals de bijnaam van de Lelystedeling luidt, in de komende jaren alsnog een poging zal wagen om zijn dartcarrière nieuw leven in te blazen.
Almere 21 januari 2018
De hockeyers van de Almeerse Hockey Club hebben zaterdag wisselend gepresteerd in de zaal Hoofdklasse. In sporthal De Bongerd in Wageningen verloren de Almeerders van koploper Amsterdam, maar was de ploeg wel te sterk voor De Reigers uit Hoofddorp. Koploper Amsterdam was in de topper met 4-1 te sterk voor de ploeg van Pasha Gademan, terwijl de Almeerders zaterdagmiddag wel met 4-3 van De Reigers wisten te winnen. Almere staat nu tweede op de ranglijst met 4 punten achterstand op koploper Amsterdam. Volgende week is de laatste speelronde in Rotterdam: de Almeerders treffen dan Cartouche en Kampong
Biddinghuizen 21 januari 2018
Kinderen tussen de 5 en 12 jaar genoten zondagochtend van de derde editie van Alternatieve Elstedentocht4kids bij Flevonice. Kinderen moesten zoveel mogelijk stempels halen op de drie kilometer lange schaatsbaan.  Doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child. Uiteindelijk werd er 5784 euro opgehaald. In totaal deden er ongeveer 250 kinderen mee aan de Alternatieve Elfstedentocht. Het startschot werd gegeven door Olympisch kampioen Marianne Timmer.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer