Almere 2 oktober 2017
Hoewel de eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club dit seizoen nog geen punt heeft weten te behalen, is technisch manager Alex Verga zeer tevreden over de vorderingen van de ploeg in de Hoofdklasse. De Almeerse Hockey Club is na vijf wedstrijden hekkensluiter in de Hoofdklasse en is als enige ploeg nog puntloos. Verga verwacht dat de Almeerders zich gaan handhaven op het hoogste niveau, omdat het veldspel volgens de Argentijnse coach een stuk beter is dan vorig seizoen. Verga was de afgelopen jaren de vaste hoofdcoach van de Almeerse HC, maar afgelopen zomer deed de Almeerder een stapje terug. Dit seizoen staat de ploeg onder leiding van oud-speler Pasha Gademan.
Biddinghuizen 2 oktober 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen wil komend weekeinde voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen Eventing worden tijdens de Military Boekelo. Naber wil bovendien met haar paard Peter Parker een nieuw Persoonlijk Record vestigen op het onderdeel dressuur. Het prestigieuze paardensportevenement wordt van woensdag tot en met zondag gehouden in Twente. Vorig jaar werd Naber nog Nederlands kampioen op haar paard Harry Belafonte, maar ditmaal kiest ze voor Peter Parker. Dit omdat Harry Belafonte dit seizoen al actief was tijdens de zware wedstrijd in het Engelse Badminton en op het Europees Kampioenschap.  Naber en Harry Belafonte wonnen in juli nog Eventing Emmeloord. Naber komt in Boekelo tevens in actie op een tweede paard: Coral Estate ZamZam. Woensdag is de veterinaire keuring en donderdag en vrijdag staat het onderdeel dressuur op het programma. Zaterdag is de cross-country en zondag wordt de Eventing afgesloten met het onderdeel springen.
Ens 2 oktober 2017
Het zijspanduo Kees Endeveld en Jeroen Remmé uit Ens heeft zondag op het TT Circuit van Assen het motorsportseizoen bij de British Superbikes afgesloten met een negende plaats. Ze behaalden dit resultaat in de laatste race. Tijdens de eerste race op het Drentse circuit eindigde het duo zaterdag op een teleurstellende zeventiende plaats.  Het duo kampte in die eerste race met technische problemen aan de Kawasaki motor. Tijdens de wedstrijd op zondag liep de Kawasaki beter. Ook was stuurman Kees Endeveld beter in vorm. Dit leverde het duo de negende plaats op. De race werd met overmacht gewonnen door de Britse broers Tim en Tristan Reeves.  Het seizoen zit er nu op voor het zijspanduo uit Ens. Stuurman Kees Endeveld: "Het was een erg moeizaam seizoen, met vooral veel mechanische problemen waar je eigenlijk zelf niet veel aan kunt doen. Toch hebben we ook progressie geboekt, want in één van de wedstrijden hebben we een hele sterke Nederlandse concurrent, John Smits, achter ons weten te houden en in een rechtstreeks duel verslagen."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer