Almere 4 oktober 2017
Desiree van Lunteren uit Almere heeft woensdagavond met Ajax de eerste wedstrijd in de Champions League gewonnen. In Amsterdam versloeg het voetbalelftal de Italiaanse club Brescia met 1-0. Diep in de tweede helft kopte Linda Bakker het enige doelpunt binnen, na een voorzet van Van Lunteren.  De overwinning is knap omdat Ajax al na 20 minuten spelen met tien vrouwen op het veld stond na een rode kaart voor Marjolijn van den Bighelaar.
Almere 4 oktober 2017
De Almeerse voetbalclubs AS '80, SC Buitenboys en ASC Waterwijk kennen hun tegenstander in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi District West. Ajax-speler Justin Kluivert verrichte woensdagochtend de loting. De Ajacied koppelde Buitenboys aan het tweede elftal van Swift uit Amsterdam Oud-Zuid. Het eerste team van Swift wist in het landelijke bekertoernooi Vitesse uit te schakelen. Ook Waterwijk krijgt bezoek van een Amsterdams elftal, namelijk VVA/Spartaan. AS'80 mag op bezoek bij Alliance '22 uit Haarlem. Vorige week dinsdag werd de loting in district Noord al bekend. Urk mag op bezoek bij FC Oldemarkt, ASV Dronten mag naar Olympia '28 uit Hasselt en Flevo Boys reist af naar DESZ uit Zwartsluis
Almere 4 oktober 2017
De Almeerse Desiree van Lunteren debuteert woensdagavond met de Ajax-vrouwen in de Champions League. Het elftal speelt in Amsterdam tegen het Italiaanse Brescia.  Tegen de NOS zegt trainer Benno Nihom dat er druk op de wedstrijd staat. "Ook al is het onze eerste keer in de Champions League, van Ajax worden prestaties verwacht.", aldus Nihom bij Langs de Lijn en Omstreken .  De trainer hoopt op een 1-0 zege, maar hij denkt dat het wel lastig wordt. Volgens Nihom is Brescia de afgelopen vijf jaar vier keer kampioen geworden in Italië.  De kansen schat hij op fifty-fifty.  De wedstrijd begint vanavond om 19:30 en is live te volgen op Ziggo Sport.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer