Almere City FC verliest van FC Volendam

ALMERE • Za 3 augustus 2013 | 20:45 • Zaterdag 3 augustus 2013 | 20:45
Voetbalclub Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League verloren. Op het eigen kunstgras in Almere moest de ploeg van trainer Fred Grim met 2-3 het onderspit delven tegen FC Volendam.
Bij rust stond er nog een 1-1 stand op het scorebord.

In de eerste helft opende Volendam spits Robert Muhren de score voor de gasten na knullig balverlies van aanvoerder Jason Oost. Vlak voor rust bracht middenvelder Tim Receveur beide ploegen weer in evenwicht. Vlak na rust kwam City op voorsprong door een goal van spits Fabian Serrarens, na een goed uitgevoerde counter. Volendam trok de stand echter weer snel gelijk door opnieuw Robert Muhren.

De thuisploeg moest vervolgens verder met 10 man nadat Tim Receveur zijn tweede gele kaart kreeg. Volendam profiteerde hiervan: Robert Muhren besliste met zijn derde goal van de avond de wedstrijd: 2-3. Volgende week zaterdag spelen de Almeerders een uitwedstrijd tegen De Graafschap.