Slechte dag voor Almeerse Hockey Club

Almere 8 september 2013
De mannenploeg van De Almeerse Hockey Club heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de overgangsklasse verloren. De ploeg van coach Alex Verga ging op eigen veld met 2-5 onderuit tegen Push uit Breda.

Bij rust was het nog 1-1. De gasten waren uiterst effectief uit standaardsituaties: 4 van de 6 strafcorners, werden omgezet in doelpunten. De andere goal kwam uit een strafbal.

De Almeerse goals kwamen op naam van Benjamin Stibbe en Justin Klop. Stijn Jolie, die de afgelopen twee seizoenen voor hoofdklasser Bloemendaal speelde, maakte zijn rentree bij De Almeerse.

OOK DAMES ONDERUIT
Ook de hockeysters van de Almeerse verloren hun eerste duel in de overgangsklasse. Op bezoek bij De Terriërs verloor de ploeg van coach Arjan Jolie met 6-2. Bij rust was de stand al 3-1 voor de thuisploeg.

De tegenstander uit Heiloo speelde vorig seizoen nog in de hoofdklasse, terwijl de Almeerders toen in de eerste klasse uitkwamen. Dat verschil in ervaring gaf volgens Jolie de doorslag.

De Almeerse treffers kwamen op naam van Marije de Kort en Maartje Holtslag (strafbal). Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. De Almeerse HC speelt dan tegen Leonidas uit Rotterdam.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer