Geen podium voor Flevolandse schaatsers

BIDDINGHUIZEN • Zo 1 december 2013 | 13:05 • Zondag 1 december 2013 | 13:05
Het is de Flevolandse marathonschaatsers Daniëlle Lissenberg Bekkering uit Almere en Jan van Loon uit Lelystad vandaag niet gelukt om bij de eerste wedstrijd op Flevonice in Biddinghuizen het podium te halen.

Lissenberg-Bekkering eindigde op de zesde plaats. Jan van Loon eindigde achter in het peloton. Bij de dames ging de 19-jarige Lisa van der Geest uit Warmond als eerste over de finish. Gary Hekman uit Hardenberg was in de eindsprint oppermachtig bij de heren.

In 2012 ging Flevonice failliet. Om de heropening te vieren werd p de drie kilometer lange kunstijsbaan voor het eerst weer een marathonwedstrijd gehouden. De toprijders zijn blij dat Flevonice weer open is.