SVM knokt voor lijfsbehoud tweede klasse

MARKNESSE • Zo 8 december 2013 | 16:56 • Zondag 8 december 2013 | 16:56
De voetballers van SVM uit Marknesse moeten wekelijks hard knokken om in de tweede klasse te blijven. Trainer Simon Krens en aanvoerder Christiaan Haagsma zijn ervan overtuigd dat dit wel gaat lukken. De Marknessenaren staan op de helft van de competitie op de tiende plaats net boven de degradatiezone.

Tot nu toe doet de promovendus het goed. Op eigen veld werd zaterdag een punt gepakt tegen het hoger geklasseerde Kollum. Na een 1-0 achterstand bij de rust wist de ploeg van trainer Simon Krens in de tweede helft de gelijkmaker te scoren.

Volgens Haagsma is er een groot verschil tussen de tweede en de derde klasse. De tegenstanders in de hogere klasse zijn tactisch sterker en hebben meer techniek. Op basis van inzet en mentaliteit hopen de Marknessenaren zich dit seizoen te handhaven.