Diederik Boer wint met PEC Zwolle KNVB-beker

EMMELOORD • Ma 21 april 2014 | 15:23 • Maandag 21 april 2014 | 15:23
Diederik Boer heeft op Eerste Paasdag met PEC Zwolle de KNVB-beker gewonnen. In de Rotterdamse Kuip was de ploeg van de Emmeloordse doelman met 5-1 veel te sterk voor Ajax. Bij de rust stonden de Zwollenaren al met 4-1 voor.

De Amsterdammers met Almeerder Kenneth Vermeer op doel begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. Door een afstandsschot van Ricardo van Rhijn kwamen ze in de derde minuut al op voorsprong. Omdat Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden werd de wedstrijd door scheidsrechter Bas Nijhuis meteen daarna voor ruim 20 minuten onderbroken.

De Zwollenaren hadden geen last van de onderbreking en liepen in de eerste helft eenvoudig uit naar een 4-1 voorsprong. In de tweede helft kreeg PEC verreweg de beste kansen. Ze scoorden uiteindelijk nog één keer. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat PEC Zwolle de KNVB-beker wint. Het is voor Diederik Boer de grootste prijs in zijn carrière.