City FC verliest in slotfase van Jong FC Twente

ALMERE • Vr 22 augustus 2014 | 19:42 • Vrijdag 22 augustus 2014 | 19:42
City FC heeft de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League verloren. In eigen huis ging de ploeg van trainer Fred Grim schlemielig met 0-1 onderuit tegen Jong FC Twente. De enige treffer van de wedstrijd viel pas in de 90e minuut.

In een zeer matig gevuld stadion (slechts 841 toeschouwers) gingen de Almeerders op zoek naar hun tweede thuisoverwinning van het nog prille seizoen. Na een voorzichtige openingsfase kwam het eerste gevaar van de wedstrijd van de kant van de gasten uit Enschede: Jerson Cabral mikte, na een kwartier spelen, een vrije trap 'vanaf de rand van de 16' net over. Twee minuten later kreeg City FC een dot van een kans om de score te openen, maar Norair Mamedov faalde 'oog in oog' met Twente goalie Timo Plattel.

Het tempo lag laag in de eerste helft. Toch kreeg City FC, na ongeveer een half uur voetballen, een aantal goede kansen om op voorsprong te komen: Vincent Janssen schoot in de 27e minuut net voorlangs, Rodney Sneijder schoot even later een vrije trap net naast en Mamedov zag zijn inzet van dichtbij gekeerd door Plattel. FC Twente wist voor rust niet meer gevaarlijk te worden.

In het begin van de tweede helft ging City FC nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal. Het tempo werd opgeschroefd en Jong FC Twente kwam onder druk te liggen: spits Vincent Janssen miste van dichtbij en aanvoerder Sander Keller zag een kopbal van de lijn gehaald worden. De Tukkers kregen vervolgens via Derre Kwee een 100% kans na een vrije trap van Cabral. Hij schoot van dichtbij over.

De thuisploeg bleef echter gevaarlijker: Vincent Janssen zag 20 minuten voor tijd zijn inzet gestopt door de voeten van Plattel. Even later kopte de aanvaller net over. De wedstrijd leek voor City teleurstellend in 0-0 te eindigen, maar het werd nog erger: in de extra tijd wist Jong FC Twente via invaller Jari Oosterwijk alsnog te scoren en dus vertrokken de Tukkers met de volle buit richting Enschede. Door de nederlaag staan de Almeerders nu elfde in de Jupiler League.

Opstelling: Van Duin, Bouma, Nieuwpoort, Quasten, Sneijder, Kip (Safen Garden 75e min), Serrarens, Hoefdraad (Boldewijn 85e min), Mamedov, Janssen en Keller

Geel: Sneijder (36e min) Nieuwpoort (73e min) Janssen (76e min)