City FC verliest bij FC Eindhoven: 2-1

ALMERE • Ma 25 augustus 2014 | 19:33 • Maandag 25 augustus 2014 | 19:33
Almere City FC heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-1 verloren. Bij rust leidde de ploeg van trainer Fred Grim nog met 0-1. Het was alweer de derde nederlaag op rij voor de Almeereders in het nog prille seizoen in de Jupiler League.

City FC begon fel aan de wedstrijd in Brabant. FC Eindhoven werd vroeg gestoord in de opbouw en wist zich daar geen raad mee. De Almeerders waren gevaarlijker in de openingsfase. Na een kwartier resulteerde het veldoverwicht in de openingsgoal: City linksback Paul Quasten wist doelman Muyters met een droge schuiver te passeren.

De Almeerders controleerden vervolgens de eerste helft. In de 32e minuut verzuimde de ploeg van trainer Fred Grim via aanwinst Norair Mamedov de 0-2 te maken. Hij raakte na een combinatie met spits Janssen het zijnet, waardoor de ruststand 0-1 was.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd compleet. FC Eindhoven kwam uitstekend uit de kleedkamer. City FC lag meteen onder druk in de openingsfase. De Eindhovenaren waren gevaarlijk via een schot van Jens van Son en een kopbal van Tom Boere. In de 73e minuut werd de druk te groot: De Schilder mocht na een voorzet vanaf links de 1-1, via de binnenkant van de paal, binnenschieten. Ook na de gelijkmaker bleef de druk aanhouden. Van Duin redde een aantal keren knap maar moest vijf minuten voor tijd alsnog capituleren: Van den Hurk mocht van dichtbij de 2-1 binnenschieten.

Opstelling Almere City FC: Van Duin, Nieuwpoort (Toet), Keller, Bouma, Quasten, Kip (Ahannach), Sneijder, Boldewijn, Serrarens (Salasiwa), Janssen, Mamedov

geel: Janssen (26e min) Quasten (49e min)