City FC verliest met 3-2 van VVV Venlo

ALMERE • Vr 19 september 2014 | 19:27 • Vrijdag 19 september 2014 | 19:27
In de Jupiler League heeft Almere City FC vrijdagavond de uitwedstrijd tegen VVV Venlo verloren. De Limburgers waren in stadion De Koel met 3-2 te sterk voor de ploeg van trainer Fred Grim. Het was alweer de vijfde nederlaag voor de Almeerders in het nieuwe seizoen.

De Almeerders leken in de eerste helft de wedstrijd te controleren, maar de eerste de beste kans voor de thuisploeg was onmiddellijk raak: VVV spits Melvin Platje rondde na een half uur spelen op aangeven van Khalouta koeltjes af: 1-0.

Nauwelijks 5 minuten lag ook de tweede goal achter doelman Marco van Duin: Danny Post mocht na een corner 'uit de kluts' de  2-0 maken. Almere City FC leek direct na die 2-0 terug te komen in de wedstrijd, maar een fraaie goal van Vincent Janssen (met het hoofd) werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Na 10 minuten in de 2e helft kregen de Almeerders een strafschop, nadat Fabian Serrarens makkelijk naar de grond ging in het strafschopgebied. Vincent Janssen benutte het buitenkansje vanaf elf meter en bracht de Almeerders terug in de wedstrijd: 2-1

De thuisploeg stelde na een uur spelen echter weer snel orde op zaken: Melvin Platje mocht na een snelle tegenstoot de bal, via de binnenkant van de paal, hard binnenschieten: 3-1.

City ging vervolgens op jacht naar de 3-2. Die viel echter pas in de extra tijd na een mooie hakbal van spits Vincent Janssen. Na die nieuwe aansluitingstreffer zouden de Almeerders niet meer gevaarlijk worden waardoor de vijfde seizoensnederlaag een feit werd.

Komende dinsdag speelt Almere City FC in de tweede ronde van de KNVB beker thuis tegen eredivisieclub ADO Den Haag. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma.

Opstelling Almere City FC: Van Duin, Bouma, Keller, Toet (Kip), Quasten, Sneijder, Salasiwa, Serrarens, Mamedov (Dissels), Janssen en De Kogel

Geel: Serrarens, Keller