City FC wint van Helmond Sport: 3-2

Almere 24 oktober 2014
Vincent Janssen opnieuw succesvol
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 3-2 gewonnen. Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-1. Het was de tweede zege op rij voor de ploeg van trainer Fred Grim. 

Na een kwartier spelen kwam Almere City FC op voorsprong door een goal van spits Vincent Janssen. De clubtopscorer profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Helmond Sport speler Kevin Visser.

Na ongeveer een half uur spelen was opnieuw Vincent Janssen succesvol namens de Almeerders. De aanvaller draaide knap weg bij Jeffrey van Nuland en faalde niet oog in oog met doelman Van der Steen: 2-0

Het was alweer de 6e treffer van het seizoen voor Janssen, die vorige week nog geschorst was tegen FC Volendam.

Tien minuten voor rust kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Sander Keller maakte onnodig hands en de bal ging op de stip: Elbers benutte vervolgens de strafschop.    

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Almere City FC: Jack Tuijp mocht al in de 49e minuut, na zeer matig verdedigen bij de Almeerders de 2-2 achter Agil Etemadi schieten.  

Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch weer verdiend op voorsprong. Vincent Janssen zag zijn inzet van dichtbij gered worden door keeper Van der Steen, maar invaller Leon de Kogel mocht in de rebound alsnog de 3-2 maken.    

In de slotfase verzuimde de thuisploeg via goede kansen voor Leon de Kogel en Vincent Janssen de 4-2 binnen te schieten.


Opstelling City FC: 
Etemadi, Bouma, Keller, Toet, Quasten, Kip, Oost (De Kogel), Hoefdraad, Receveur (Mamedov), Salasiwa en Janssen

Geel: Bouma, Hoefdraad, Kip  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer