Almere City FC vernedert Roda JC in Limburg: 1-4

Almere 21 november 2014
City FC bezoekt Roda JC
De voetballers van Almere City FC hebben vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Roda JC met 1-4 gewonnen. Door de fraaie zege bij de nummer 2 van de Jupiler League doen de Almeerders uitstekende zaken in de tweede periode. De ploeg van Fred Grim is nu alleen koploper met 15 punten uit vijf wedstrijden.

Bij rust leidde Almere City FC al met 0-1 dankzij een goal van Jerge Hoefdraad. Roda JC moest halverwege de eerste helft verder met 10 man na 2x geel voor Wiljan Pluim. 

In de tweede helft liepen de Almeerders via twee goals van Vincent Janssen en Ricardo Kip uit naar een 4-0 voorsprong.  In de slotfase redde Roda JC via een goal van Dijkhuizen de spreekwoordelijke eer.
Het was de vijfde zege op rij voor de ploeg van trainer Fred Grim. WEDSTRIJD VERLOOP:
 
2e min: enorme kans onmiddellijk voor Roda JC: Johan Plet bedient de geheel vrijstaande Marc Hocher bij de 2e paal, maar hij schiet hard in het zijnet.  

5e min: kansje voor Almere City FC: Hoefdraad mag het strafschopgebied in op aangeven van Janssen, maar produceert een rolletje in de handschoenen van Bram Verbist.   

14e min: Janssen scoort, maar er is al gefloten omdat Jason Oost wordt vastgehouden. Pluim krijgt geel. Scheids had de voordeel regel kunnen hanteren.   

20e min: Vincent Janssen wordt weggestuurd door Hoefdraad, maar schiet vanaf de rand van het strafschopgebied in het zijnet. 

22e min: GOAL Almere City FC: Hoefdraad schiet na een combinatie met Janssen de bal vanaf de rand van de zestien hard achter Verbist: 0-1 

27e min: Roda JC moet verder met 10 man na de 2e gele kaart voor Wiljan Pluim (na een ovetreding op Mamedov)

29e min: Mamedov schiet hard over de goal van Bram Verbist  

40e min: Counter van Almere City FC. De voorzet van Quasten naar Mamedov, maar de Armenier schiet over  

Rust: Almere City FC leidt met 0-1 bij de medekoploper van de Jupiler League.  De Limburgers verlaten onder een striemend fluitconcert het veld. 

46e min: Schietkans voor Johan Plat, maar eenvoudige redding voor Van Duin

47e min: GOAL 0-2 Vincent Janssen scoort. Hij schiet de bal diagonaal binnen na een corner en maakt zijn achtste competitietreffer van het seizoen.   

50e min: kopkans voor Roda speler Tom van Hyfte 

53e min: Vincent Janssen schiet hard over

57e min: GOAL Prachtig doelpunt van Vincent Janssen: 0-3 Hij lobt de bal vanaf de rand van de 16 over keeper Verbist 

72e min: Grote kans op de 0-4: Vincent Janssen komt een teenlengte tekort op aangeven van invaller Boldewijn

74e min: GOAL 0-4 Ricardo Kip scoort op aangeven van Vincent Janssen. De vernedering is compleet voor Roda JC 

89e min: Roda JC maakt de 1-4 door een goal van Dijkhuizen nadat doelman Marco van Duin een vrije trap van Hicham Faik laat glippen. 

Opstelling Almere City FC:

Van Duin, Bouma, Keller, Toet, Quasten, Receveur, Kip (Salasiwa), Hoefdraad, Oost, Mamedov (Boldewijn) en Janssen (De Kogel)  

Geel: Kip

Toeschouwers: 10.220
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer