WK voor Oranje met Van Lunteren nog in zicht

ALMERE • Za 22 november 2014 | 21:08 • Zaterdag 22 november 2014 | 21:08
Het Nederlands dameselftal met de Almeerse Desiree van Lunteren houdt zicht op deelname aan het WK voetbal in Canada volgend jaar. Zaterdagavond werd de kwalificatiewedstrijd tegen Italië met 1 - 1 gelijkgespeeld. De return is donderdag in Verona.

De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. Er zaten 13.000 toeschouwers op de tribune. In de eerste helft waren de Italiaanse dames duidelijk sterker. Onder druk van de tegenstanders leverde verdedigster Desiree van Lunteren de bal in. Melania Gabbiadini kon profiteren van de fout in de Nederlandse defensie en scoorde 0-1.

Na rust waren de rollen omgekeerd. Oranje was fel en gedreven. Manon Melis sprintte de volledige Italiaanse verdediging eruit en legde netjes af op Miedema, die uiteindelijk al struikelend de bal binnen werkte.

Om aan het WK deel te kunnen nemen, moeten de Nederlandse dames donderdag met tenminste één doelpunt verschil winnen.