Almere City FC speelt gelijk tegen Jong Ajax: 1-1

ALMERE • Vr 28 november 2014 | 16:36 • Vrijdag 28 november 2014 | 16:36
In de Jupiler League heeft Almere City FC vrijdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. De eindstand was bij rust al bereikt.

De Almeerders kwamen in de eerste helft na 12 minuten op voorsprong via een goal van Jerge Hoefdraad na een prachtige counter. Tien minuten
voor rust kwam Jong Ajax op gelijke hoogte door Queensy Menig. Hij krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai achter doelman Marco van Duin.

In de tweede helft kreeg Almere City FC via spits Vincent Janssen een goede kans op de overwinning, maar het bleef 1-1. Door het gelijkspel komt er een einde aan een reeks van vijf overwinningen op rij voor de Almeerders. De ploeg van trainer Fred Grim blijft wel koploper in de tweede periode. Maandag staat de uitwedstrijd tegen concurrent FC Emmen op het programma.

Opstelling Almere City FC:

Van Duin, Bouma, Keller, Toet, Quasten, Receveur, Kip, Hoefdraad, Oost (Sneijder), Mamedov (Boldewijn) en Janssen

Geel: Mamedov

WEDSTRIJDVERLOOP:

12e min: Ajax domineert in de openingsfase maar de eerste de beste aanval van Almere City is onmiddellijk raak. Tim Receveur onderschept de bal op eigen helft en stoomt op tot de zestien. Via Vincent Janssen komt de bal terecht bij Jerge Hoefdraad, die koelbloedig de 1-0 scoort. Prachtige aanval met een goal als bekroning.

20e min: Na een corner raakt Jong Ajax de paal. Bal blijft hangen in de zestien maar Kenny Tete schiet hard op het aluminium.

25e min: Enorme kans voor Almere City FC. Rechtsback Bouma mag de achterlijn halen en bedient de geheel vrijstaande Ricardo Kip bij de 2e paal. Kip raakt de bal echter compleet verkeerd en schiet hopeloos over.

35e min: Jong Ajax komt op gelijke hoogte. Queensy Menig krijgt te veel vrijheid. Hij mag de bal op de rand van de zestien voor zijn rechter leggen en schiet met een fraaie krulbal de bal in de Almeerse goal: 1-1

41e min: Grote kans voor Jong Ajax. Menig legt de bal panklaar voor Zivkovic, maar die stuit op Almere City FC doelman Marco van Duin.

48e min Menig schiet hoog over namens Jong Ajax.

65e min: Lerin Duarte mag vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen, maar zijn schot verdwijnt in de handschoenen van City keeper Van Duin

68e min: Enorme kans voor Vincent Janssen na een doorkopbal van Cees Toet. Janssen lift de bal echter van dichtbij over de goal van Jong Ajax keeper Norbert Alblas.

69e min: dubbele wissel bij Almere: Rodney Sneijder vervangt Jason Oost, Enzio Boldewijn komt in het veld voor Mamedov.

70e min: voorzet van Bouma, maar voor de goal komt Vincent Janssen net te kort om de 2-1 te maken.

90e: afstandschot Sam Hendriks is een eenvoudige prooi voor Marco van Duin.