Almere City FC in extremis naast FC Emmen

ALMERE • Ma 1 december 2014 | 19:38 • Maandag 1 december 2014 | 19:38
Almere City FC heeft maandagavond met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij FC Emmen. Door het gelijkspel moeten de Almeerders de koppositie in de strijd om de tweede periodetitel wel afstaan aan Roda JC, dat met 4-3 won van FC Oss.

De Almeerders begonnen prima aan de wedstrijd in Emmen en kregen enkele prima kansen. Jason Oost, Ricardo Kip en Vincent Janssen stuitten allemaal op doelman Marko Meerits. Halverwege de eerste helft moest de thuisploeg met tien man verder. Vincent Janssen liep op doelman Meerits af, maar werd door verdediger Tim Siekman neergetrokken. Scheidsrechter Kevin Blom gaf de verdediger van Emmen een rode kaart.

Al snel in de tweede helft kwam Emmen ondanks het numerieke overwicht van Almere op voorsprong. Cas Peters schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Almere probeerde deze achterstand te repareren, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van Fred Grim niet. Emmen was in de counter gevaarlijker, een poging van Peters raakte de buitenkant van de paal.

Pas in de slotfase kregen de Almeerders enkele prima kansen. Jerge Hoefdraad raakte met zijn poging de buitenkant van de paal. Een voorzet van Thijs Bouma werd door Vincent Janssen maar net naast het doel van Emmen gekopt. In de slotfase leek Boy Deul het duel te beslissen. Met een schitterende vrije trap bracht hij de stand op 2-0. Janssen bracht in blessuretijd de spanning terug namens Almere City door een strafschop te versieren en binnen te schieten. In de derde minuut van de extra tijd kopte Cees Toet de niet meer verwachte gelijkmaker tegen de touwen.

Wedstrijdverloop:

2e min: Onmiddellijk een goede kans voor Almere City FC: Jason Oost kapt op de rand van de zestien zijn man uit, maar zijn schot kan worden gekeerd door keeper Marko Meerits.

6e min: Weer een grote kans voor de Almeerders. Diepe bal van Sander Keller valt precies goed voor Ricardo Kip, maar zijn inzet wordt gestopt door Meerits. Ook de inzet van Janssen in de rebound is een makkelijke prooi voor de keeper.

7e min: Vrije trap Ricardo Kip net naast

10e min: Eerste kans voor de thuisploeg. Schot van Boy Deul gekeerd door Van Duin, bal komt daarna voor de voeten van spits Roland Bergkamp, maar zijn inzet wordt tot corner verwerkt door Van Duin.

19e min: Kans voor FC Emmen. Kopbal Bergkamp na een voorzet vanaf rechts, maar Van Duin tikt die bal tot corner.

34e min: FC Emmen moet verder met 10 man, nadat Tim Siekman de doorgebroken Vincent Janssen vloert.

44e min: Fraai afstandschot van Hoefdraad zwabbert richting bovenhoek maar tot corner verwerkt door Meerits.

48e min: FC Emmen komt op een 1-0 voorsprong. Cas Peters schiet de bal binnen vanaf de rand van het strafschopgebied.

56e min: Schot Thijs Bouma in de handen van Emmen-doelman Meerits.

58e min: FC Emmen raakt de buitenkant van de paal. Schot van Cas Peters.

63e min: Afstandsschot Ricardo Kip tot corner verwerkt door Meerits.

64e min: Wissel Almere City. Jason Oost wordt gewisseld, Leon de Kogel komt in het veld.

70e min: Wissel Almere City. Paul Qasten verlaat geblesseerd het veld, Gaston Salasiwa is zijn vervanger.

71e min: Van Duin keert een prima ingeschoten vrije trap van Boy Deul, corner voor Emmen.

79e min: Jerge Hoefdraad met een kans namens Almere City. Zijn eerste poging werd nog gekraakt, de tweede belandde op de buitenkant van de paal.

83e min: Charles Dissels komt bij Almere City in het veld voor Sander Keller.

83e min: Vincent Janssen mist de kans op de gelijkmaker namens Almere. Een voorzet van Thijs Bouma kopt Janssen maar net naast het doel van Emmen.

87e min: FC Emmen komt op een 2-0 voorsprong. Een schitterende vrije trap van Boy Deul, die in de linkerbovenhoek verdwijnt.

90e min: Strafschop Almere City. Meerits haalt Janssen in het strafschopgebied onderuit.

90+1 min: Almere City komt terug tot 2-1. Strafschop wordt door Janssen benut, de bal gaat via de onderkant van de lat binnen.

90+3 min: Almere City komt toch nog terug tot 2-2. Een voorzet van Thijs Bouma wordt binnen gekopt door Cees Toet.

Afgelopen: FC Emmen en Almere City FC spelen met 2-2 gelijk.