Van Vliet geen topfavoriet voor prolongatie ONK titel

ZEEWOLDE • Do 15 januari 2015 | 14:57 • Donderdag 15 januari 2015 | 14:57
Regerend Nederlands kampioen Tonny van Vliet uit Zeewolde ziet zichzelf zaterdag niet als topfavoriet tijdens het ONK Masters op de ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen. Het ONK Masters is een marathonwedstrijd voor schaatsers boven de 40 jaar en wordt verreden over een afstand van 42 kilometer.

Van vliet pakte vorig jaar op de Weissensee de ONK titel. De Zeewoldenaar eindigde dit seizoen tijdens de wedstrijden voor de Flevobokaal twee keer als vijfde en één keer als tiende. De marathonschaatser heeft daardoor weinig vertrouwen in prolongatie van zijn titel. Daarnaast vindt Van Vliet het jammer dat het ONK niet op de Weissensee wordt gehouden.

Tot nog toe werd het kampioenschap verreden in Oostenrijk. Door de teruglopende belangstelling van de afgelopen jaren besloot het sectiebestuur Marathon afgelopen november om het ONK Masters in Biddinghuizen te organiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel