Machteloos Almere City FC verliest van VVV Venlo

ALMERE • Vr 13 februari 2015 | 19:35 • Vrijdag 13 februari 2015 | 19:35
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met 0-1 verloren. De einduitslag stond bij rust al op het scorebord in Almere. Door de nederlaag passeren de Limburgers de Almeerders op de ranglijst. City staat nu tiende in de Jupiler League

City FC begon gehavend aan de wedstrijd, omdat topscorer Vincent Janssen ontbrak vanwege een schorsing.VVV Venlo kwam na 27 minuten op voorsprong via Vito van Crooy, die een steekbal van Melvin Platje binnenschoot. De spelers van Almere City FC protesteeerden voor buitenspel, maar scheidsrechter Sanders keurde de goal goed. Tien minuten voor rust kreeg Almere City een nieuwe tegenvaller te verwerken: doelman Agil Etemadi moest geblesseerd het veld verlaten.

In de tweede helft moest spits Leon de Kogel plaatsmaken voor Charles Dissels, maar Almere City FC wist nauwelijks gevaar te stichten voor de Venlose goal. Enzio Boldewijn kreeg een goede kans maar stuitte op VVV goalie Maenpaa. De gasten kregen vervolgens via ex Almere City FC speler Gianluca Nijholt de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij stuitte op doelman Van Duin. In de slotfase redde diezelfde Van Duin ook knap op de inzet van Khalouta en miste Melvin Platje een grote kans namens VVV, maar het bleef uiteindelijk 0-1.