Buitenhout MHC wil veldcompetitie spelen

ALMERE • Wo 18 februari 2015 | 22:36 • Woensdag 18 februari 2015 | 22:36
Buitenhout Mixed Hockey Club in Almere hoopt in september 2015 met een aantal teams te kunnen gaan debuteren in de veldcompetitie. Tot nu toe is de tweede hockeyclub van Almere alleen actief geweest in de zaalcompetitie omdat het nog geen eigen complex heeft.

Buitenhout MHC hoopt in 2017 gebruik te kunnen gaan maken van een eigen complex op het nieuwe sportpark Buitenhout. De club, die in 2009 werd opgericht, wacht al lange tijd op een onderkomen. Onlangs kwam er einde aan jarenlang protest van Stichting Groenbehoud Almere en omwonenden tegen het geplande sportpark Buitenhout. Ze waren bang voor geluidsoverlast en aantasting van het uitzicht. De Raad van State veegde die argumenten begin dit jaar van tafel.

De club mag voorlopig gebruik maken van een kunstgrasveld van korfbalvereniging EKVA dat eind maart wordt opgeleverd. Dit voorjaar hoopt Buitenhout MHC te kunnen starten met veldtrainingen op hun tijdelijke onderkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel