Hockeyers in slotfase langs Rood Wit

ALMERE • Zo 15 maart 2015 | 17:18 • Zondag 15 maart 2015 | 17:18
De mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Rood Wit met 3-2 gewonnen. In Aerdenhout werd de zege pas in de slotseconden van de wedstrijd veiligesteld.

De Almeerse HC kwam in de eerste helft op voorsprong via de stick van Manu Verga, maar vlak voor rust wist de thuisploeg de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft kwam Rood Wit op 2-1. Koen van Hamersveld bracht vervolgens beide ploegen weer in evenwicht. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel maar oud international Ronald Brouwer bezorgde de Almeerders 20 seconden voor tijd alsnog het volle pond: 2-3.

Door de zege blijven de Almeerders derde in de overgangsklasse en in de race voor een ticket voor de play offs. De nummer 2 Victoria won ook en volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Almere.