City FC verliest bij Achilles'29

ALMERE • Vr 20 maart 2015 | 22:23 • Vrijdag 20 maart 2015 | 22:23
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Achilles'29 verloren. In Groesbeek was de thuisploeg met 3-1 te sterk voor de formatie van trainer Fred Grim. Bij rust leidden de Almeerders nog met 0-1.

Almere City FC had in de eerste helft de regie stevig in handen. De ploeg kreeg uitstekende kansen via Vincent Janssen en Mamedov op een vroege voorsprong. Pas vlak voor rust kwamen de Almeerders terecht op voorsprong na een prima goal van Jerge Hoefdraad.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Achilles'29 kwam binnen vijf minuten snel op 1-1 via een goal van Rutger Worm. Almere City FC kreeg vervolgens via Keller en Mamedov goede kansen op een nieuwe voorsprong. Achilles'29 begon halverwege de 2e helft steeds sterker te worden. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong na een rake kopbal van Kursad Surmeli. In de slotfase besliste Jop van Steen de wedstrijd definitief: 3-1. Ondanks de nederlaag blijft Almere City FC elfde in de Jupiler League.