Batavia'90 wil naar de topklasse

Lelystad 28 maart 2015
Marco Knippenberg
Voetbalclub Batavia'90 uit Lelystad wil binnen zeven jaar in de topklasse spelen, het hoogste amateurniveau van Nederland. Dat is het doel van Marco Knippenberg, Barry Kamphorst en André Kemper. Het trio is sinds januari aan de slag bij de derde club van Lelystad.

Op dit moment speelt Batavia in de zondag vierde klasse. Vanaf het nieuwe seizoen gaat de club ook met twee seniorenteams op de zaterdag spelen.Het eerste zaterdagteam zal getraind worden door Kamphorst en Kemper. Zij zijn druk met het vastleggen van versterkingen. Zo komen onder meer voormalig SV Lelystad-keeper Wesdie Abdelaziz, oud profvoetballer Tayfur Kahraman en Swift'64-speler Robert Staarman naar sportpark Doggersbank. Batavia heeft als doel om in drie jaar tijd het ledenaantal te verdubbelen naar 900 .

De club heeft een businessclub opgericht om sponsoren te interesseren voor de plannen. Met deze inkomsten wil de club onder meer de kantine een opknapbeurt geven. Bij de start van het nieuwe seizoen moet deze verbouwing afgerond zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer