SV Urk wint met 3-1 van Flevo Boys

FLEVOLAND • Za 18 april 2015 | 13:56 • Zaterdag 18 april 2015 | 13:56
In de hoofdklasse C heeft SV Urk zaterdagmiddag de Flevolandse derby gewonnen van Flevo Boys. Op eigen veld wonnen de Urkers met 3-1 van de Emmeloorders.

Na een saaie eerste helft kwam SV Urk in de 2e helft op voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop. Invaller Teun Hakvoort ging neer na een duel met Arjen Bergsma, die ook nog eens de rode kaart zag. Riekelt Jan Brands was vervolgens trefzeker vanaf elf meter.

In de slotfase kwam SV Urk op 2-0 via Hessel Snoek. Hij mocht na een verkeerd ingeschatte diepe bal op aangeven van William de Boer simpel de 2-0 achter doelman Rodney Rosink schieten. Aran Nijboer bracht Flevo Boys vervolgens via een vrije trap terug in de wedstrijd.

Vlak voor tijd moest Flevo Boys verder met 9 man, nadat Timon Rorije zijn tweede gele kaart kreeg. Met 2 man meer op het veld kwam SV Urk in de extra tijd ook nog op 3-1 via Hessel Snoek, die weer op aangeven van William de Boer mocht scoren.