De Almeerse HC pakt winst in slotfase

ALMERE • Zo 19 april 2015 | 19:39 • Zondag 19 april 2015 | 19:39
De heren van De Almeerse Hockey Club hebben vanmiddag in Den Haag met 4-3 gewonnen van Klein Zwitserland. Vlak voor tijd keken de Almeerders nog tegen een 3-2 achterstand aan. Ronald Brouwer tekende drie minuten voor het einde van de wedstrijd voor de gelijkmaker. Dider Meijer stelde de winst veilig door in de extra tijd een strafcorner te benutten.

De Almeerders kregen in de eerste helft legio kansen om te scoren, maar het was de thuisploeg die halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Meteen na de pauze kon Dider Meijer via een strafcorner de gelijkmaker scoren. Maar drie minuten later kwam Klein Zwitserland opnieuw op voorsprong. Na de gelijkmaker van Edwin Vermeulen leken de Almeerders de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Robert Thomson zette met zijn tweede treffer van de middag de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. De Almeerders die in de race zijn voor de play-offs leken op kostbaar puntverlies af te stevenen. Maar treffers van Ronald Brouwer en Dider Meijer brachten de Almeerders uiteindelijk toch de winst.

Door de overwinning blijven de Almeerders op de tweede plaats staan in de overgangsklasse. De eerste twee ploegen van de competitie plaatsen zich voor de play-offs voor promotie naar de hoofdklasse.