Leisure World past klimaat aan voor topwedstrijden

DRONTEN • Do 28 mei 2015 | 20:31 • Donderdag 28 mei 2015 | 20:31
Leisure World in Dronten wil de temperatuur in de schaatshal verhogen, zodat er nationale kampioenschappen verreden kunnen worden. Voor de aanpassing van het klimaatbeheersingssysteem is 430.000 euro nodig. Daarom vraagt de overdekte ijshal om een ton subsidie van de gemeente Dronten.

De temperatuur in Leisure World is nu 4 à 5 graden maar dit is te koud voor het rijden van nationale toptijden. Om die reden kiest de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond nu voor andere schaatshallen om de wedstrijden te organiseren.

Als de gemeente Dronten akkoord gaat met de subsidie zal mogelijk ook de provincie Flevoland een bijdrage leveren van 100.000 euro. De rest van het bedrag legt Leisure World zelf bij.

Leisure World wil dat de verbouwing voor het komend schaatsseizoen af is. Daarom moet er voor de zomer gestart worden met de werkzaamheden. De gemeenteraad van Dronten praat op 10 juni over het onderwerp.





WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel