SV Lelystad wint Flevocup

LELYSTAD • Za 15 augustus 2015 | 19:07 • Zaterdag 15 augustus 2015 | 19:07
De voetballers van SV Lelystad hebben zaterdagmiddag op eigen terrein de derde editie van de Flevocup gewonnen. In de finale versloegen zij FC Almere. Het was de tweede keer dat de selectie van trainer Remko Ahrens deze prijs won.

In de eerste helft was de ploeg uit Almere de betere en kwam vlak voor rust terecht op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nick Stots. Na rust zag het publiek een beter SV Lelystad wat al snel resulteerde in een doelpunt van nieuwkomer Roberto Doufikar. Na 90 minuten was de stand 1-1, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin stopte SV Lelystad-doelman Jeroen Terstal de beslissende strafschop van Ramon Kool.

De strijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door KHC. Het team uit Kampen verving ASV Dronten, die de voorkeur gaf aan een trainingskamp. KHC won met 2-0 van Unicum.