Fish Potato Run wijst hardlopers op gevaren

Emmeloord 16 augustus 2015
Fish Potato Run wijst hardlopers op gevaren
De organisatie van de Fish Potato Run op 12 september wijst deelnemers er dit jaar op verantwoord te sporten. De atleten krijgen een mail van de organisatie, met daarin informatie over blessures, hulpinstanties en sportkeuringen.

Aan de hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord nemen jaarlijks duizenden hardlopers deel. Drie jaar geleden stierf tijdens de FPR een atleet, die vlak voor de finish onwel werd. Tijdens de halve marathon in Zeewolde in juni werd een deelnemer onwel. Hij werd nog gereanimeerd maar overleed in het ziekenhuis.

Hartspecialist Menno Baars uit Lelystad vindt dat iedereen die aan sport doet, zich zou moeten laten onderzoeken. In Nederland komen jaarlijks naar schatting 150 tot 200 mensen om het leven tijdens of vlak na het sporten. Een keuring kan uitkomst bieden, omdat zo meer duidelijk wordt over bijvoorbeeld de toestand van het hart en eventuele erfelijke aandoeningen. Door een sportkeuring verplicht te maken neemt volgens Baars het aantal dodelijke slachtoffers aanzienlijk af.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer