Ruben Schaken moet problemen SV Lelystad oplossen

LELYSTAD • Za 29 augustus 2015 | 9:38 • Zaterdag 29 augustus 2015 | 9:38
Profvoetballer Ruben Schaken gaat de Lelystadse voetbalclub SVL helpen. Dat zegt voorzitter Johan Kuiper van de club. Het rommelt al een tijdje bij SV Lelystad, eerder stapte de technische commissie op na een meningsverschil met het bestuur. De speler van ADO-Den Haag gaat de nieuwe technische commissie van de Lelystadse club adviseren.

Daarnaast kampt SV Lelystad met financiële problemen, in 2011 is er bijna twee ton uit de clubkas gestolen. De club moest vervolgens een lening afsluiten om rond te komen. Verder heeft de club te maken met wanbetalers, een lastenverzwaring van de gemeente en kampt met een tekort aan vrijwilligers.

Ondanks dat ziet voorzitter Johan Kuiper de toekomst van de club positief tegemoet. 'We hebben het zwaarste achter de rug, we klimmen langzaam uit het dal.' Kuiper hoopt binnen een paar jaar een tweede kunstgrasveld aan te leggen, dit nadat de lening is afgelost en de wanbetalers zijn aangepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel