ASV Dronten boekt nuttige overwinning op PKC'83

DRONTEN • Za 26 september 2015 | 17:00 • Zaterdag 26 september 2015 | 17:00
De voetballers van ASV Dronten hebben zaterdagmiddag in de eerste klasse E het thuisduel tegen PKC'83 met 2-0 gewonnen. Bij de rust stond de thuisploeg met 1-0 voor.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De nummer twee van de competitie uit Groningen kreeg na een kwartier spelen een goede kans om de score te openen, maar doelman Maikel Kampjes wist dit met een goede redding te voorkomen. Ook de Drontenaren kregen voor rust één goede kans om de score te openen. Jodi de Boer stelde in de 22e minuut vanuit een hoekschop de PKC-doelman op de proef. Maar ook hij liet zich niet passeren. In de 42e minuut was het wel raak. Op aangeven van Leon Snijders scoorde Jodi de Boer de openingstreffer.

Tien minuten voor tijd schoot Leon Snijders binnen het strafschopgebied de bal tegen de hand van een PKC-verdediger. De scheidsrechter gaf daarvoor een strafschop. Dennis van Vuuren benutte deze en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. ASV Dronten deelt de koppositie in de eerste klasse E met drie andere clubs.