Kenneth Vermeer opgeroepen voor Oranje

Almere 10 oktober 2015
Bondscoach Danny Blind heeft Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer uit Almere opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dinsdag speelt Oranje in de ArenA in Amsterdam de laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië voor deelname aan het Europees Kampioenschap. Ondanks de winst van 1-2 tegen Kazachstan zaterdag is Oranje afhankelijk van de resultaten van andere landen.

Blind heeft te maken een lange lijst van afwezigen, waaronder doelman Tim Krul die in de slotfase van het duel met Kazachstan uitviel met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Krul begon zaterdag in de basis omdat eerste keus Jasper Cillessen tijdens de warming-up een rugblessure opliep. De schade lijkt mee te vallen bij de keeper van Ajax. Mogelijk kan Cillessen dinsdag tegen Tsjechië weer onder de lat staan. Derde doelman Jeroen Zoet maakte in Astana zijn debuut in Oranje als vervanger van Krul.

Eind augustus nog werd Vermeer voor de selectie gepasseerd door bondscoach Danny Blind. Het is dus alles behalve zeker of de Almeerder dinsdag als doelman in actie komt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer