Olympische droom Van Gerner heel dichtbij

EMMELOORD • Zo 25 oktober 2015 | 10:05 • Zondag 25 oktober 2015 | 10:05
De kans dat turnster Céline van Gerner uit Emmeloord volgend jaar in Brazilië meedoet aan de Olympische Spelen is flink toegenomen. De Nederlandse dames turnploeg heeft zich dit weekend in Glasgow bij het WK turnen met een achtste plaats rechtstreeks geplaatst voor de Spelen die in 2016 in Rio worden gehouden.

Van Gerner die normaal gesproken een vaste keuze is in de Nederlandse damesploeg deed niet mee aan het WK in Schotland omdat ze niet honderd procent fit is. De Emmeloordse heeft al enige tijd last van een hamstringblessure.

Van Gerner deed in 2012 voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. In Londen eindigde ze toen op de 12e plaats in de finale van de meerkamp; een unieke prestatie in de geschiedenis van het Nederlandse turnen. Van Gerner wil zich in de komende maanden volledig richten op haar herstel zodat ze in 2016 mee kan doen aan de Olympische Spelen in Rio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel