AV Spirit wil dat sportbedrijf de atletiekbaan opknapt

LELYSTAD • Ma 7 december 2015 | 20:36 • Maandag 7 december 2015 | 20:36
Atletiekvereniging AV Spirit in Lelystad wil dat het Sportbedrijf de atletiekbaan van de club gaat opknappen. In ruil daarvoor is AV Spirit bereid een forse huurverhoging te accepteren. Dat zegt voorzitter Evert van Beek van de atletiekvereniging. Voor de aanpassingen van de baan is ruim 80.000 euro nodig. Van Beek wil in januari hierover met het Sportbedrijf Lelystad in gesprek.

Van Beek is het niet eens met de huurverhoging van 2.500 euro, die het Sportbedrijf de club onlangs heeft opgelegd. Hij vindt de huurverhoging van 31 procent fors en vreest voor het voortbestaan van de club.

Volgens de voorzitter is het niet logisch méér huur per jaar te betalen voor een baan die niet voldoet aan alle kwaliteitsnormen die de Atletiekunie stelt. Zo voldoet de binnenste laan van de atletiekbaan niet aan de officiële afmetingen. Ook de slingerkooien op de baan moeten worden aangepast. Hierdoor mogen er op de baan geen officiële wedstrijden worden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel