Dakar Rally: Offringa kan opnieuw niet rijden

CREIL • Zo 3 januari 2016 | 12:42 • Zondag 3 januari 2016 | 12:42
Kornelis Offringa uit Creil is ook zondag niet in actie gekomen tijdens de Dakar Rally in Argentinië en Bolivia. Door het slechte weer is het parcours tussen Rosario en Villa Carlos Paz moeilijk begaanbaar. Ook de helikopters van de organisatie die de deelnemers vanuit de lucht in de gaten houden kunnen niet opstijgen.

Zaterdag kwam Offringa niet in actie tijdens de proloog van de rally. De eerste dag werd overschaduwd door een ongeval waarbij 4 toeschouwers gewond raakten. De Chinese Guo Meiling raakte met haar Mini van de weg en reed het publiek in.

De proloog voor de auto's werd stilgelegd. De wedstrijd voor de trucks, waaronder die van Offringa, ging helemaal niet meer van start.

De inwoner van Creil rijdt dit jaar mee in een Mercedes Unimog truck. Offringa staat deze editie van de loodzware rally voor de zesde keer aan de start. In zijn team zit ook een andere Flevolander; Wim Verbruggen uit Emmeloord is mee als monteur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel