Van Loon en Lissenberg Bekkering dertiende op NK

FLEVOLAND • Zo 3 januari 2016 | 16:47 • Zondag 3 januari 2016 | 16:47
Daniëlle Lissenberg Bekkering is dertiende geworden op het NK Marathonschaatsen in Amsterdam. De Almeerse voerde een groot deel van de wedstrijd het peloton aan en bepaalde het tempo.

De 39-jarige rijdster slaagde er niet in los te komen en had in het slot van de wedstrijd niet meer de kracht om een podiumplek te bemachtigen.

Irene Schouten won voor de eerste keer in haar carrière de nationale titel. Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam kwam de titelfavoriete na tachtig rondjes schaatsen als eerste over de finish.

Bij de mannen eindigde Jan van Loon ook op de dertiende plek. De Lelystedeling baalde van zijn race, omdat hij al vroeg in de wedstrijd niet bij de beslissende ontsnapping zat en daarna in feite een verloren wedstrijd reed. Negen rijders wisten het peloton - met daarin Van Loon - op een ronde achterstand te schaatsen. Arjan Stroetinga wist zich voor de zesde maal tot Nederlands kampioen te kronen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel