City FC verlaat laatste plaats na winst op RKC Waalwijk

ALMERE • Vr 5 februari 2016 | 16:39 • Vrijdag 5 februari 2016 | 16:39
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gewonnen. Op het eigen kunstgras waren de Almeerders met 3-1 te sterk voor de Brabanders.

In de eerste helft kwam de thuisploeg na 37 minuten op voorsprong via middenvelder Ricardo Kip. In de tweede helft moest Almere City verder met 10 man na rood voor Kees van Buuren, die Thomassen op de rand van het strafschopgebied onderuit haalde. Yilderim bracht RKC vervolgens op gelijke hoogte uit de strafschop. De thuisploeg toonde hierna veerkracht en wist met 10 man via Boldewijn en Ahannach de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Door de tweede zege op rij verlaten de Almeerders de laatste plaats van de Jupiler League. RKC is nu hekkensluiter. Volgende week vrijdag speelt Almere City FC weer een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.