City FC krijgt te weinig tegen FC Eindhoven

ALMERE • Vr 12 februari 2016 | 15:56 • Vrijdag 12 februari 2016 | 15:56
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven onnodig verloren. De nummer 4 van de Jupiler League was in Almere met 1-2 te sterk voor de ploeg van Jack de Gier.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en creëerde goede kansen via Boldewijn, Van Amersfoort en Ahannach. Tien minuten voor rust kreeg FC Eindhoven een penalty, na een overtreding van Quasten op Caenepeel. Die laatste benutte vervolgens zelf de strafschop: 0-1

In de tweede helft kwam Almere City FC terecht op gelijke hoogte na een benutte strafschop van Jason Oost. Echt lang kon de ploeg niet genieten van de gelijkmaker, want 5 minuten scoorde FC Eindhoven via Van den Hurk de 1-2 na een fout van rechtsback Travis Brent. Vlak voor tijd kregen de gasten nog een strafschop, maar Etemadi stopte de penalty van Van den Hurk.

Almere City FC blijft 18e op de ranglijst van de Jupiler League. Komende maandag speelt de ploeg van Jack de Gier de uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht.