Almere City FC wint van Jong Ajax: 2-1

ALMERE • Vr 4 maart 2016 | 16:27 • Vrijdag 4 maart 2016 | 16:27
Almere City FC heeft vrijdagavond in de Jupiler League de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1 gewonnen. De Almeerders hebben nu in de 4e periode 6 punten uit 2 gespeelde wedstrijden en gaan met Sparta en FC Eindhoven gedeeld aan kop.

Bij rust leidde de thuisploeg met 2-0 door een benutte strafschop van Ricardo Kip, nadat Lars Nieuwpoort onderuit was gehaald in het strafschopgebied. Vlak voor rust vergrootte Pelle van Amersfoort de marge met een prima goal.

In de tweede helft kwam Jong Ajax een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door een goal van Richairo Zivkovic. Jong Ajax drong vervolgens aan, maar Almere hield dapper stand.

Volgende week spelen de Almeerders de uitwedstrijd tegen Achilles’29 in Groesbeek.

Opstellingen:

Almere City FC: Etemadi, Van Buuren, Rosario, Nieuwpoort, Quasten, Salasiwa, Vet, Mamedov (Boldewijn), Kip, Ahannach, Van Amersfoort.

Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen (Dankerlui), Mirani, Warmerdam, El Mahdioui, Acolatse, Clement, Zivkovic, De Jong, Hendriks

Geel: Pablo Rosario, Boldewijn, Acolatse