Almere City FC wint periodetitel in Oss

ALMERE • Vr 8 april 2016 | 14:37 • Vrijdag 8 april 2016 | 14:37
Almere City FC heeft vrijdagavond zeer verrassend de 4e periodetitel in de Jupiler League gewonnen. De Almeerders wonnen de uitwedstrijd tegen FC Oss met 1-2, terwijl de concurrenten MVV (verlies tegen VVV) en NAC (gelijkspel tegen RKC ) punten lieten liggen. Door de periodewinst hebben de Almeerders zich verzekerd van deelname aan de nacompetitie met als inzet promotie naar de eredivisie.

Almere City FC kwam in de eerste helft al na 12 minuten op voorsprong door een goal van Enzio Boldewijn, die profiteerde van een fout van Lorenzo Pique. FC Oss kreeg vervolgens goede kansen op de gelijkmaker, maar Jason Oost vergrootte in de 33e min de 0-2.

In de tweede helft kwam FC Oss in de 78e minuut terug in de wedstrijd via invaller Damiano Schet, maar de Almeerders kwamen in de slotfase niet meer in de problemen.