FC Almere speelt gelijk tegen medekoploper

ALMERE • Za 30 april 2016 | 16:36 • Zaterdag 30 april 2016 | 16:36
Tweedeklasser FC Almere heeft met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij medekoploper FC Aalsmeer. Door dit resultaat komen beide ploegen op 49 punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

De Almeerders konden in de eerste helft maar weinig klaarspelen. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong via een eigen doelpunt van Almere-verdediger Niek Hoekstra.

Direct na rust kwamen de Almeerders langszij. Abdoulzahim Ghoudou tekende voor de gelijkmaker. FC Almere werd steeds sterker, maar slaagde er niet in om nogmaals te scoren. Dat lukte ook niet in de slotfase, toen FC Aalsmeer-speler Kevin Vermeij een tweede gele kaart kreeg en dus voortijdig het veld moest verlaten.