Kaartverkoop City FC stilgelegd na ongeregeldheden

Almere 14 mei 2016
Kaartverkoop City FC stilgelegd na ongeregeldheden
De kaartverkoop voor de play-off-wedstrijd Willem II - Almere City FC van maandag is door City FC tijdelijk stilgelegd. Aanleiding zijn ongeregeldheden in en om het stadion in Almere vrijdagavond. Na afloop van de wedstrijd tussen de club uit Tilburg en City FC voor een plaats in de Eredivisie, braken gevechten uit. 

Volgens Jordy Haak, woordvoerder van de Almeerse voetbalclub, is niet duidelijk wie verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden. Videobeelden moeten daar nog duidelijkheid over geven. De onrust was in vak D, waar de fanatieke aanhang van City zit. Deze supporters raakten bij het hek slaags met aanhangers van Willem II.

Bij de gevechten raakten twee Almeerse stewards licht-gewond. Zij hebben zich in het ziekenhuis laten controleren. Woordvoerder Haak zegt dat het goed met ze gaat: "het zag er in eerste instantie ernstiger uit dan het in werkelijkheid was".

Een aantal begeleiders van de supporters weigert nu af te reizen naar de returnwedstrijd van de play-offs in Tilburg. Dat was voor Almere City FC aanleiding om de kaartverkoop voorlopig stil te leggen. Volgens Haak overlegt de clubleiding over de te nemen stappen. "Iedereen die een kaart heeft, kan naar de wedstrijd, andere belangstellenden moeten nog even wachten", aldus Jordy Haak.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer